«Δεν είσαι παιδί μου βιαστής, για τα πήλινα σε φέρανε!» – Ξέσπασαν οι συγγενείς προφυλακισμένου για την αρχαιοκαπηλία

Από νωρίς σήμερα Παρασκευή, 21 Απριλίου και για αρκετές ώρες μέχρι το πέρας της διαδικασίας των απολογιών των 7 κατηγορουμένων, έδωσαν το «παρών» έξω από τα δικαστήρια ουκ ολίγοι συγγενείς και φίλοι τους (δείτε ΕΔΩ).

Πλήθος γυναικών που βρίσκονταν εκεί, ήταν εμφανώς φορτισμένες συναισθηματικά με κάποιες εξ αυτών να ξεσπούν σε κλάματα.

Κάποιοι άλλοι από το περιβάλλον των κατηγορουμένων, εξάλλου, διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι οι άνθρωποί τους «δεν είναι εγκληματίες».

Μεταξύ άλλων, μια μαυροφορεμένη γυναίκα-συγγενής ενός εκ των κατηγορουμένων φώναζε με σπαρακτική φωνή κατά τη μεταγωγή

τους στα δικαστήρια: «Παιδί μου για τα πήλινα σε φέρανε! Δεν είσαι παιδί μου ούτε βιαστής, ούτε δολοφόνος!».



Μαραθώνιες απολογίες – «βροχή» ερωτημάτων από την ανακρίτρια

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα, ολοκληρώθηκε η απολογία και του τελευταίου κατηγορουμένου για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας που έχει συγκλονίσει το νησί και όχι μόνο.

Η τύχη των 7 συλληφθέντων που εμπλέκονται στην υπόθεση αναμένεται μετά τη διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά τον Ιταλό κατηγορούμενο, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ενώ, σύμφωνα με τη συνήγορό του, ήρθε στην Κρήτη για σύντομες διακοπές.

Ο ίδιος υποστήριξε στην ανακρίτρια ότι είχε φιλικές σχέσεις με ένα εκ των συλληφθέντων και ότι είχε άγνοια για τον προορισμό τους όταν μπήκε στο αυτοκίνητο και τους ακολούθησε μέχρι την αγροικία όπου εντοπίστηκε ο αρχαιολογικός θησαυρός.

Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο αρχαιοφύλακας, ο πρώτος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, για τον οποίο έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του.

Αρχικά σε δήλωσή του ο κ. Βέρρας χαρακτήρισε «μπαλοθιά» τη δίωξη για εγκληματική οργάνωση που βαρύνει κατά περίπτωση τους κατηγορούμενους, εκτιμώντας ότι θα καταπέσει στο ακροατήριο. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι δεν είχαν συναίσθηση του βάρους του αδικήματος που διαπράττουν, αν και ακόμη η αρχαιολογική σημασία και η αξία των ευρημάτων δεν έχει εκτιμηθεί. Για τον πελάτη του ανέφερε πως συνδεόταν φιλικά με κάποιον από τους κατηγορούμενους και στην ανακρίτρια εξήγησε ότι τον προσέγγισαν για να του ζητήσουν κάποιου είδους εκτίμηση, ωστόσο όταν αντιλήφθηκε για τι πρόκειται αποστασιοποιήθηκε. «Κάποιοι άνθρωποι βρέθηκαν μπλεγμένοι χωρίς να έχουν και οι ίδιοι συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει στους εαυτούς τους», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Βέρρας.

Σε ό,τι αφορά τον εντολέα του, ο κ. Βέρρας είπε ότι «παρασύρθηκε από τις προσωπικές, συναισθηματικές σχέσεις που είχε με κάποιον ή κάποιους από τους λοιπούς εμπλεκόμενους και στο πλαίσιο αυτών των φιλικών σχέσεων του ζητήθηκε η εκτίμηση κάποιων πραγμάτων». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι «όταν ήρθε σε επαφή με την πραγματικότητα έκανε πίσω και άρον-άρον, τα μάζεψε και έφυγε».

Αρνήθηκε ακόμη ότι έχει οποιαδήποτε επιστημονική γνώση, καθώς έχει εργαστεί ως αρχαιοφύλακας και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά ως γλύπτης.

Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο παραβρέθηκαν πολλοί συγγενείς των συλληφθέντων, αλλά και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

neakriti.gr

The post «Δεν είσαι παιδί μου βιαστής, για τα πήλινα σε φέρανε!» – Ξέσπασαν οι συγγενείς προφυλακισμένου για την αρχαιοκαπηλία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα