Το YouTube πειραματίζεται με την εμφάνιση διαφημίσεων κατά τη διάρκεια παύσης ενός βίντεο

Σε μια κίνηση που μπορεί να απογοητεύσει τους χρήστες που είναι ήδη ενοχλημένοι από τις διαφημίσεις στο YouTube, η πλατφόρμα δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Pause Ads, αρχικά μόνο για τις έξυπνες τηλεοράσεις. Οι διαφημίσεις αυτές που δεν μπορούν να παραλειφθούν (skip), αναπαράγονται όταν ο χρήστης πατήσει το κουμπί παύσης σε ένα βίντεο και σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων

της Google, η εταιρεία είναι ικανοποιημένη με τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών της.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης αυτής την περασμένη Πέμπτη, ο Philipp Schindler, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής των επιχειρήσεων της Google, υπογράμμισε την επιτυχία της πιλοτικής εφαρμογής των Pause Ads σε συνδεδεμένες τηλεοράσεις. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι αυτές οι διαφημίσεις που εμφανίζονται όταν οι χρήστες διακόπτουν την αναπαραγωγή του βίντεό τους, οδηγούν σε ισχυρά αποτελέσματα αναγνώρισης του brand και ως εκ τούτου απαιτούν premium τιμολόγηση από τους διαφημιζόμενους.

Αν και ο Schindler δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το αν οι διαφημίσεις Pause Ads θα επεκταθούν σε περισσότερους χρήστες του YouTube ή αν θα εισαχθούν σε μικρότερες οθόνες, όπως smartphones και desktop PCs, ο ενθουσιασμός της εταιρείας για τη λειτουργία υποδηλώνει ότι η λειτουργία μπορεί να γίνει πιο διαδεδομένη στο μέλλον. Για την ώρα πάντως η Google δεν έχει ακόμη απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των Pause Ads.

Το YouTube είχε προηγουμένως επισημάνει τις δυνατότητες των Pause Ads στην ανάρτησή του στο Upfront blog πέρυσι, τονίζοντας τη μοναδική ευκαιρία για τις εταιρείες να τραβήξουν την προσοχή των θεατών και να προωθήσουν την ευαισθητοποίηση ή τη δράση κατά τη διάρκεια της διαδραστικής στιγμής κατά την οποία ένα βίντεο διακόπτεται.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το YouTube επικεντρώνεται στην αύξηση της τηλεθέασης των διαφημίσεων, καθώς αυτές αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή εσόδων για την πλατφόρμα. Εξίσου σημαντική πηγή εσόδων είναι η συνδρομή YouTube Premium, η οποία απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν να αποφεύγουν εντελώς τις διαφημίσεις.

Κατά το τελευταίο έτος, το YouTube έχει λάβει μέτρα για την καταπολέμηση των ad blockers, μια κίνηση που φαίνεται να ωφελεί τα κέρδη της εταιρείας. Στην τελευταία ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων, η Google ανέφερε ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις του YouTube αυξήθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα