Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη: Προφυλακιστέος ο «kokos», ένας από τους ηθικούς αυτουργούς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες ενώπιον τεσσάρων ανακριτών για την δολοφονικής επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», τον περασμένο Δεκέμβριο, στου Ρέντη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη. Οι μισοί περίπου κατηγορούμενοι, οι 15 εκ των 31, έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους μέχρι αυτή τη στιγμή για αδικήματα όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας και της έκρηξης.

Κατά πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών, ένας 31χρονος, με

το προσωνύμιο «Κοκός» έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση. Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα τους και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Ο 16χρονος κατά πληροφορίες υποστήριξε πως κατά καιρούς παρακολουθούσε αγώνες ως φίλαθλος, χωρίς να είναι οργανωμένος, συνοδευόμενος πάντα από τον αδελφό του.

Όσον αφορά τι συνέβη στις 7 Δεκεμβρίου 2023 ο κατηγορούμενος φέρεται να περιγράφει στο απολογητικό του υπόμνημα «Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει.

Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα