Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δ. Ηρακλείου και την Πολεοδομία

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Στο επίκεντρο της πλούσιας συζήτησης με τους εργαζόμενους, τέθηκε το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας που αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να ζουν με συνεχείς περικοπές στις βασικές τους ανάγκες σε σημείο που ακόμη και όσοι εργάζονται να πεινούν καθώς και οι εργασιακές συνθήκες στους δήμους και γενικά τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Το κλιμάκιο ανέδειξε την αγαστή συνεργασία ΕΕ-κράτους-τοπικής διοίκησης τόσο για την διατήρηση των χαμηλών μισθών που χρόνια τώρα διατηρούνται σε αυτά επίπεδα, της άδικης φορολογίας σε βάρος του λαού, των μεγάλων αυξήσεων

των τιμών σε όλα τα προϊόντα για τα κέρδη των λίγων αλλά και την εφαρμογή πληθώρας ελαστικών σχέσεων εργασίας ειδικά στην τοπική διοίκηση κρατώντας τους εργαζόμενους όμηρους και τις υπηρεσίες υποστελεχωμένες. Την ίδια στιγμή που έχουν καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται στην λογική της μείωσης του εργασιακού κόστους επιδοτούν με ζεστό χρήμα από τα ματωμένα πλεονάσματα τους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνουν περισσότερα από 6 δις κάθε χρόνο για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Ο Σ. Βασιλειάδης τόνισε πως υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι εργαζόμενος λαός να δουλεύει με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι με τρίμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις εργασίας, όπως δεκάδες εργαζόμενοι στο δήμο, με αυξήσεις στους μισθούς, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας στην εργασία. Κάλεσε μπροστά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς να οργανώσουν τον αγώνα τους στο χώρο δουλειάς τους, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μέτρα ανακούφισης για να βελτιωθεί η ζωή μας όπως η υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, η κατάργηση των φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα και ρεύμα, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και άλλα.

Τέλος, ανέφερε πως το ρεύμα αμφισβήτησης που εκφράστηκε με την ενίσχυση του ΚΚΕ, στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, χρειάζεται να δυναμώσει μπροστά στις ευρωεκλογές και βέβαια να δυναμώσει μπροστά στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες που καθημερινά δίνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς, σε σύγκρουση με την πολιτική όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Μόνο με ΚΚΕ δυνατό θα πάει το μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιοδεία, ΚΚΕ, Υπηρεσία Πρασίνου, Ηρακλείου, Πολεοδομία,periodeia, kke, ypiresia prasinou, irakleiou, poleodomia