Κικίλιας: Στο 83% η πληρότητα των ΜΕΘ

Oι εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια από αυτά, ανέφερε ο υπουργός

Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ειδικότερα στις ΜΕΘ, δήλωσε ο κ. Κικίλιας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης.

Οι νομοί που παρουσιάζουν μεγαλύτερη επιβάρυνση λόγω του κορονοϊού τις τελευταίες επτά ημέρες είναι οι εξής:

ΚιλκίςΠέλλαςΠέλλαςΠιερίαςΞάνθηςΔράμαςΘεσσαλονίκηςΛάρισαςΦλώρινας

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, ανησυχητική παραμένει η κατάσταση και στη δυτική Αττική.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Υγείας, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

του ΕΣΥ είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια από αυτά.

Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ η πληρότητα διαμορφώνεται ως εξής:

83% στην Επικράτεια77% στην Αττική91% στη Θεσσαλονίκη

«Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown έπειτα από μια σκληρή μάχη, τίθεται πλέον το ερώτημα. Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα και με αυτή την πίεση προς το ΕΣΥ, αν μπορούμε να δείξουμε τη δέουσα αλληλεγγύη εν όψει μάλιστα και των Χριστουγέννων; Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία μας; Αν προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη νέα έξαρση των κρουσμάτων;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην ενημέρωση των κομμάτων για το σχέδιο εμβολιασμών. «Με εντολή του πρωθυπουργού, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον εμβολιασμό», σημείωσε στην συνέχεια, συμπληρώνοντας πως «λίαν συντόμως θα μπορέσουμε με ασφάλεια και οργάνωση να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας.

Αναφερόμενος στο θέμα του εορτασμού των Χριστουγέννων, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός: «Ό,τι λογικό και ανθρώπινο υπάρχει σε αυτό τον κόσμο, δεν μπορεί να συμβεί σε αυτές τις γιορτές. Θέλω να παρακαλέσω και να το πω με όλη τη δύναμη της φωνής μου: Είναι διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα, θα πρέπει να πάμε πιο πέρα τις ανταλλαγές των δώρων, να είμαστε προσεκτικοί».

Πρεζεράκος: Η τριπλή στόχευση των υγειονομικών αρχών

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, δήλωσε πως ο στόχος των υγειονομικών αρχών είναι τριπλός:

Πρόληψη της νόσουΠροστασία της υγείας των πολιτώνΠροαγωγή της υγείας των πολιτών

«Βελτιώνουμε συνεχώς τους ελέγχους μας», είπε και υπενθύμισε πως στο οπλοστάσιο της κυβέρνησης εντάχθηκαν και τα rapid test. «Είμαστε η χώρα της ΕΕ που έχει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σχετικά με αυτά τα τεστ».

Ο Παναγιώτης Πρεζεράκος τόνισε επίσης πως «πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή την υπεύθυνη συμπεριφορά. Το τρέχων έτος γιορτάσαμε διαφορετικά τις Απόκριες και το Πάσχα, έτσι θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα. Με μια διαφορά όμως: Τώρα φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ κι αυτό το φως είναι το εμβόλιο».

«Υπομονή, έμεινε λίγος χρόνος από εδώ και πέρα», τόνισε ο κ. Πρεζεράκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα