Στέλεχος Commerzbank: Η τουρκική λίρα ίσως φτάσει σε χαμηλό όλων των εποχών στο 9 έναντι του δολαρίου

Η τουρκική λίρα, η οποία εξασθένησε στο χαμηλό ρεκόρ των 8,61 ανά δολάριο την Παρασκευή, ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω απώλειες, δήλωσε η Κάρεν Τζόουνς, επικεφαλής μιας τεχνικής ερευνητικής ομάδας για τα νομίσματα, στη γερμανική Commerzbank.

Η λίρα θα μπορούσε να πέσει μέχρι και το ποσό των 9 λιρών ανά δολάριο, δήλωσε η Τζόουνς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων και ανάλυσης FX Street.

Η λίρα ενισχύθηκε τη Δευτέρα, κατά 0,4% στα 8,51 ανά δολάριο στα μέσα του απογεύματος τοπική ώρα, αφότου η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 7% το πρώτο

τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Το ράλι συνδυάστηκε με γενικά κέρδη για τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.

Η αποδυνάμωση της λίρας αναμένεται να συνεχιστεί, αρκεί να μην ενισχυθεί πέρα από τα 8,2965 ανά δολάριο που έφτασε στα μέσα Μαΐου, δήλωσε η Τζόουνς. Υπάρχει τεχνική αντίσταση στις απώλειες στα 8,7218 ανά δολάριο και 8,82 ανά δολάριο. Είναι πιθανό ένα ενδοσυνεδριακό επίπεδο στις 9,1 λίρες ανά δολάριο, είπε.

Η τουρκική λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 15% της αξίας της από τα μέσα Μαρτίου, όταν ο Τούρκος πρόεδρος απέλυσε τον κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας και προσέλαβε έναν αντικαταστάτη. Οι επενδυτές πωλούν το νόμισμα λόγω ανησυχιών σχετικά με τη νομισματική πολιτική και τον ετήσιο πληθωρισμό που πλέον βρίσκεται στο 17,1%.

Η Τζόουνς είπε ότι υπάρχει μικρή στήριξη για το εμπόριο λίρας-δολαρίου στα 8,4869 και 8,4605 ανά δολάριο. Η λίρα διαπραγματεύτηκε στα 8,4672 ανά δολάριο νωρίτερα τη Δευτέρα.

COMMERZBANKΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα