Το πρώτο θεματικό μουσείο παγωτού σε όλη την Ευρώπη άνοιξε τις πύλες του στις Σέρρες

Το μουσείο έχει ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Σε ένα άλλο σημείο οι επισκέπτες μαθαίνουν τον τρόπο παρασκευής του παγωτού, ενώ στο τελευταίο κομμάτι της περιήγησης  μια έκπληξη περιμένει τους μικρότερους, που τους δίνεται η δυνατότητα να παρασκευάσουν τις δικές τους γευστικές δημιουργίες.

Το πρώτο θεματικό μουσείο παγωτού, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, άνοιξε τις πύλες του στις Σέρρες.

Ο δημοσιογράφος

της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης παρουσιάζει την προσπάθεια μιας μεγάλης επιχείρησης που λειτουργεί επί δεκαετίες στον χώρο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων ποιότητας.

Ήταν το 1954, όταν ο Γιώργος Τσινάβος ιδρυτής της εταιρίας, άνοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες, το οποίο παρήγαγε και διέθετε παγωτά και είδη ζαχαροπλαστικής στην πόλη με πλανόδιους πωλητές και χειροκίνητα καροτσάκια που ψύχονταν με πάγο και αλάτι.

Σήμερα ο γιός του Γιώργος Τσινάβος, αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος ΚΡΙ ΚΡΙ, καλωσορίζει τους θεατές σε ένα πάρκο που ανάλογό του υπάρχει μόνο στις ΗΠΑ.

Έπειτα από εβδομήντα χρόνια η εταιρεία πραγματοποιεί άλματα και μοιράζεται το όραμά της με τους Σερραίους και όλους εκείνους που θα επισκεφτούν την πόλη.

Μέσα στο πάρκο έχει κατασκευαστεί μια μικρή αναπαράσταση της πλατείας των Σερρών όπως ήταν το 1954. Η νοσταλγία αναβιώνει για τους μεγαλύτερους, ενώ οι νέοι αντιλαμβάνονται το θεματικό πάρκο ως υπόδειγμα ανάπτυξης και εξέλιξης.

Το γάλα παρασκευής προερχόταν και συνεχίζει να προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό από την Κερκίνη και το μουσείο έχει αφιερώσει ένα τμήμα του στην συγκεκριμένη περιοχή, που αποτελεί τον τροφοδότη του νομού.

Το μουσείο έχει ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Σε ένα άλλο σημείο οι επισκέπτες μαθαίνουν τον τρόπο παρασκευής του παγωτού, ενώ στο τελευταίο κομμάτι της περιήγησης μια έκπληξη περιμένει τους μικρότερους, που τους δίνεται η δυνατότητα να παρασκευάσουν τις δικές τους γευστικές δημιουργίες.

Το ίδιο περιπετειώδες με το εργοστάσιο σοκολάτας της γνωστής ταινίας, αλλά με αληθινές γεύσεις και ικανοποιημένους επισκέπτες.

Η πραγματικά ποιοτική παραγωγή, που δεν χρησιμοποιεί πρόσθετα, σκόνες κλπ. αναγνωρίζεται και οι προοπτικές είναι εξαιρετικές για την προώθηση των προϊόντων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Πηγή: Ertnews.gr

Keywords
Αναζητήσεις
to-proto-thematiko-mouseio-pagotou-se-oli-tin-evropi-anoixe-tis-pyles-tou-stis-serres.htm
Τυχαία Θέματα