Τράπεζα Πειραιώς: Επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες για το placement - Υπερκάλυψη σε λίγα λεπτά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα πωληθεί το σύνολο των μετοχών, ήτοι το 27% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Μέσα σε μόλις 6 λεπτά καλύφθηκε η προσφορά για το placement της Tράπεζας Πειραιώς, ξεπερνώντας τον στόχο του 1,3 δισ. ευρώ

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε με θεαματική συμμετοχή

για την ελληνική, και για τη διεθνή προσφορά του 22% + 5% της Τράπεζας που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), καθώς μέσα σε λίγα λεπτά εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για το σύνολο των προς διάθεση τίτλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη μέσα σε 40 λεπτά, το placement είχε καλυφθεί κατά τέσσερις φορές, ενώ σύμφωνα παράγοντες της αγοράς, τρέχουν με τέτοιο ρυθμό οι προσφορές που σχεδόν ανά πεντάλεπτο σημειώνεται και νέα υπερκάλυψη του στόχου!

Το ΤΧΣ μπορεί, όπως ανακοινώθηκε, να αυξήσει κατά την απόλυτη κρίση του κατά έως 62.518.361 κοινές μετοχές, δηλαδή να διαθέσει 337.599.150 μετοχές, δηλαδή και το 27% που ελέγχει στην Τράπεζα, κάτι που αναμένεται να κριθεί, ενδεχομένως, και εντός της ημέρας, γεγονός που θα οδηγήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Με τον τρόπο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς με τη σειρά της αποδεσμεύεται από το ελληνικό Δημόσιο, με τη διάθεση σε Έλληνες και σε ξένους επενδυτές του ποσοστού που έχει στην κατοχή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το placement ισοδυναμεί με τη διάθεση έως 275.080.789 κοινών μετοχών και σημειώνεται ότι η τιμή προσφοράς δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 3,70 ευρώ ούτε υψηλότερη από 4 ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
trapeza-peiraios-epivevaionontai-oi-prosdokies-gia-to-placement---yperkalypsi-se-liga-lepta.htm
Τυχαία Θέματα