ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 30/08/2023

● Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του από τους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά!

● Το σκηνικό φαντάζει ξεκούδουνο: Ενας αμερικανοτραφής πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία ακροαριστερού κόμματος στο μνήμα φιλελεύθερου πρωθυπουργού του προηγούμενου αιώνα. Κι όμως, σε ουκ ολίγους μπορεί να φανεί έως και ταιριαστό με την πολιτική κατάσταση της χώρας, η οποία ξενοκρατείται.

● Ο Ελευθέριος Βενιζέλος

ήταν ένας πολιτικός που στην αρχή της δικηγορικής σταδιοδρομίας του πληρώθηκε από τους Τούρκους για να καταδίδει Ελληνες επαναστάτες στην Κρήτη και για να οδηγεί αθώους στην κρεμάλα.

● Μόλις ανδρώθηκε πολιτικά, άρχισε να τα παίρνει από τους Αγγλογάλλους και να δέχεται «δωράκια» από τον μεγαλέμπορο όπλων Μπάζιλ Ζαχάρωφ.

● Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ζητήσει από την Αντάντ να πεινάσουν οι Ελληνες για να εκθρονίσουν τον βασιλιά, εκείνος να ξαναπάρει την εξουσία και να μπάσει την Ελλάδα με το ζόρι και χωρίς εγγυήσεις στο σφαγείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Για να τα καταφέρει όλα αυτά δεν δίσταζε να διαδίδει fake news εναντίον της πατρίδας του.

● Επιπλέον, ο κάλπικος «εθνάρχης» αποκαλούσε «κομμάτι ξύλου» τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου και δήλωνε με νόημα στην Πηνελόπη Δέλτα ότι «εγώ μπορεί να λατρεύω τον Βελζεβούλ».

● Τα παραπάνω αποκαλύπτονται σε βιβλίο που υπογράφει ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» Παναγιώτης Λιάκος και το μεγαλύτερο μέρος του έχει δημοσιευτεί σε συνέχειες στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας μας.

● Το βιβλίο τιτλοφορείται «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αμμων Εκδοτική.

π

Keywords
Τυχαία Θέματα