Apple vs Huawei: «Βουτιά» 24% στις πωλήσεις iPhone το 2024

16:40 5/3/2024 - Πηγή: Reporter

Οι πωλήσεις της Apple έπεσαν κατακόρυφα στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024, σύμφωνα με έκθεση της Counterpoint Research.

Η εταιρεία αναλυτών ανέφερε σε σημείωμά της την Τρίτη ότι οι πωλήσεις του iPhone σημείωσαν βουτιά 24% την περίοδο αυτή, καθώς η Apple αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό

από τοπικές εταιρείες smartphone όπως η Huawei.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν πτώση άνω του 2% στην προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ, ενώ η Apple δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση από τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Huawei, του οποίου οι καταναλωτικές επιχειρήσεις βιώνουν μια ανάκαμψη στην Κίνα μετά το λανσάρισμα του smartphone Mate 60.

Γενικότερα, αρκετές αντίπαλες κινεζικές εταιρείες smartphone κατέγραψαν επίσης πτώση στις πωλήσεις μονάδων τους κατά την περίοδο των έξι εβδομάδων, αλλά οι μειώσεις ήταν λιγότερο έντονες από αυτές της Apple.

Τα εμπορικά σήματα smartphone με τις καλύτερες επιδόσεις για τις πρώτες έξι εβδομάδες ήταν η Huawei και η θυγατρική της Honor, η οποία «βγήκε» από τον τεχνολογικό γίγαντα το 2020 ως αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων.

Να σημειωθεί πως πέρυσι, η Huawei λάνσαρε ένα smartphone με την ονομασία Mate 60, το οποίο διέθετε συνδεσιμότητα 5G. Αυτό αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τον κόσμο, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ χτύπησε τη Huawei με πολυάριθμες κυρώσεις το 2019 και το 2020, αποκόπτοντάς την από βασικά τσιπ και τεχνολογίες που απαιτούνται για το κινητό διαδίκτυο 5G.

#Apple #Huawei #iPhone #ΗΠΑ #Xiaomi
Keywords
Αναζητήσεις
apple-vs-huawei-voutia-24-stis-poliseis-iphone-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα