Bitcoin: Θα καταγράψει νέο ιστορικό υψηλό πριν το halving;

12:51 2/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι σε ανοδική τροχιά, με το Bitcoin να ξεπερνά τα 59.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2020.

Αυτή η «εκρηκτική» άνοδος κάνει πολλούς αναλυτές να υποθέτουν ότι το Bitcoin θα μπορούσε να σπάσει ή όχι το υψηλό όλων των εποχών των περίπου 69.000 δολαρίων πριν το επερχόμενο halving τον Απρίλιο.

Το γεγονός είναι ότι το BTC απέχει σχεδόν 20% από το υψηλό όλων των εποχών και με τη συνεχιζόμενη ανοδική δυναμική, το σπάσιμο του ιστορικού υψηλού του πριν τον Απρίλιο φαίνεται όλο και πιο πιθανό.

Κομβικές οι εισροές σε Bitcoin ETF

Η

έγκριση των spot Bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αναμφίβολα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο πρόσφατο ράλι και όχι μόνο.

Το ενδιαφέρον για τα BTC ETFs είναι σημαντικό, με τον σωρευτικό όγκο συναλλαγών να ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία τους. Μάλιστα, μέσα σε μια μέρα, ο όγκος συναλλαγών σε όλα τα ETF εκτινάχθηκε στα ύψη πάνω από τα 3,24 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν η θετική τάση συνεχιστεί, το Bitcoin θα μπορέσει πιο εύκολα να ξεπεράσει το υψηλό όλων των εποχών πριν το halving, ειδικά καθώς οι προσδοκίες αρχίζουν να αυξάνονται επίσης.

Σύμμαχος και η ιστορία

Στο παρελθόν, το halving οδήγησε σε αυξημένο ενδιαφέρον και κέρδος για το Bitcoin, δυνητικά ανεβάζοντας την τιμή του λόγω του μειωμένου ρυθμού με τον οποίο παράγονται νέα Βitcoin, καθιστώντας το πιο σπάνιο.

Μάλιστα, εξετάζοντας την ιστορία, και το ChatGPT είναι… αισιόδοξο, επισημαίνοντας μερικούς πολύ σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη, οι οποίοι μπορεί να παρέχουν οποιαδήποτε ένδειξη για το εάν το Bitcoin θα έχει την ευκαιρία για την υπέρβαση.

Αυτοί περιλαμβάνουν:

- Δυναμική προσφοράς και ζήτησης

- Τάσεις τεχνικής ανάλυσης

- Το συναίσθημα της αγοράς και τη συμπεριφορά των επενδυτών

Όσον αφορά την προσφορά και τη ζήτηση, είναι επί του παρόντος σαφές ότι η δεύτερη υπερτερεί της πρώτης. Αυτός είναι ο λόγος που η τιμή ανεβαίνει. Το συναίσθημα της αγοράς και η συμπεριφορά των επενδυτών είναι επίσης επί του παρόντος σαφώς θετικά.

Στην πιο πρόσφατη ανάλυση τιμών Bitcoin, το CryptoPotato επισημαίνει ότι το SOPR μακροπρόθεσμου κατόχου (long-term holder) αποδεικνύει ότι οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι παραμένουν υπομονετικοί και δεν δείχνουν ακόμη σοβαρή πρόθεση να πουλήσουν.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αστάθεια στις ανοδικές αγορές είναι μεγάλη και ότι οι κινήσεις μεγέθους 20% είναι στο «παιχνίδι».

Αυτό τονίστηκε περαιτέρω από τον έμπειρο αναλυτή κρυπτογράφησης Duo Nine, ο οποίος επεσήμανε:

- Το Bitcoin απέχει 20% από το ιστορικό υψηλό.

- Σε μια ανοδική αγορά, αυτό μπορεί να συμβεί σε μια μέρα!

- Αναμένω αστάθεια μόλις το BTC φτάσει τα 69.000 δολάρια. Κάποιοι θα αποκομίσουν κέρδη, αλλά τυχόν πτώσεις δεν θα διαρκέσουν.

- Δισεκατομμύρια δολάρια κάνουν… ουρά για να αγοράσουν BTC.

#Bitcoin #Crypto #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-tha-katagrapsei-neo-istoriko-ypsilo-prin-to-halving.htm
Τυχαία Θέματα