JPMorgan: Γιατί το Bitcoin δεν μπορεί να «εκθρονίσει» τον χρυσό

Το Bitcoin είναι απίθανο να «εκθρονίσει» τον χρυσό στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών σε ονομαστικούς όρους, εκτιμά η JPMorgan.

Εάν το Bitcoin «πιάσει» την κατανομή του χρυσού στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών, η κεφαλαιοποίησή του θα αυξηθεί στα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, υποδηλώνοντας υπερδιπλασιασμό της τιμής του, αλλά αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί λόγω του ρίσκου που ενέχει η επένδυση στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα και της αυξημένης μεταβλητότητας, υποστηρίζει σε έκθεσή της η JPMorgan.

Ο

χρυσός είναι η καλύτερη σύγκριση για το κρυπτονόμισμα, δεδομένης της αντίληψης των επενδυτών για το Βitcoin ως ψηφιακή έκδοση του πολύτιμου μετάλλου, ανέφερε η έκθεση.

«Οι περισσότεροι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη το ρίσκο και τη μεταβλητότητα όταν κατανέμουν τα χρήματά τους σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και δεδομένου ότι η αστάθεια του Βitcoin είναι περίπου 3,7 φορές μεγαλύτερη από την αστάθεια του χρυσού, δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι το Βitcoin θα “πιάσει” τον χρυσό στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών σε ονομαστικούς όρους», έγραψαν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανιγυρτζόγλου.

Η JPMorgan είπε ότι εάν το Βitcoin ταίριαζε με τον χρυσό σε «όρους κεφαλαίου κινδύνου», η θεωρητική κατανομή πέφτει στα 0,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που μεταφράζεται σε τιμή 45.000 δολαρίων, σημαντικά χαμηλότερη από το τρέχον επίπεδό του, περίπου στα 67.400 δολάρια.

«Στα 66.000 δολάρια επί του παρόντος, η θεωρητική κατανομή που αφορά το Bitcoin στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών έχει ήδη ξεπεράσει αυτή του χρυσού σε όρους προσαρμοσμένους στην αστάθεια», έγραψαν ακόμα.

Εφαρμόζοντας δείκτη μεταβλητότητας 3,7 για την εκτίμηση του δυνητικού μεγέθους της αγοράς ETF Βitcoin συνεπάγεται μέγεθος περίπου 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η τράπεζα. Η καθαρή εισροή σε spot bitcoin ETF είναι περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτός είναι ένας ρεαλιστικός στόχος του δυνητικού μεγέθους των ETFs spot Βitcoin με την πάροδο του χρόνου, ίσως μέσα σε μια χρονική περίοδο δύο έως τριών ετών, αν και μεγάλο μέρος της θεωρητικής καθαρής εισροής θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια συνεχή περιστροφική μετατόπιση από τα υπάρχοντα μέσα σε ETF», πρόσθεσε η έκθεση.

#JPMorgan #Bitcoin #χρυσός #κρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα