Nvidia: Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο του συνεδρίου GTC 2024

Η εταιρεία ημιαγωγών AI Nvidia ξεκινά το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις νέες ανακοινώσεις chip από τον διευθύνοντα σύμβουλο Jensen Huang, οι οποίες αναμένονται στην απογευματινή του ομιλία.

Οι νέες ανακοινώσεις chip και λογισμικού της Nvidia

στο GTC 2024 θα βοηθήσουν να καθοριστεί αν η Nvidia μπορεί να διατηρήσει την ηγετική της θέση ως ο κυρίαρχος πωλητής των εργαλείων που απαιτούνται για την τροφοδότηση της φρενίτιδας του περασμένου έτους γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά chip AI για κέντρα δεδομένων, κατακτώντας μερίδιο περίπου 80%, το 2023.

Το μερίδιο αγοράς της Nvidia αναμένεται να μειωθεί κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες το 2024, καθώς νέα προϊόντα από αντιπάλους όπως η Intel και η Advanced Micro Devices (AMD) βγαίνουν στην αγορά.

Ο Huang, σήμερα, αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη γενιά επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιάσει η εταιρεία. Το επερχόμενο chip B100 αναμένεται να περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, H100.

Παρ’ όλο που η Nvidia θεωρείται ευρέως ως σχεδιαστής chip, η εταιρεία έχει δημιουργήσει, επίσης, μια σημαντική σειρά προϊόντων λογισμικού. Ο Huang αναμένεται να παρουσιάσει ένα πλήθος νέων προϊόντων που σχετίζονται με το λογισμικό, επίσης, τη Δευτέρα.

Νωρίτερα φέτος, η Nvidia είχε πει ότι το τμήμα λογισμικού και υπηρεσιών της εταιρείας είχε φτάσει σε ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ως το τέλος του προηγούμενου οικονομικού έτους.

#Nvidia #συνέδριο #GTC #τεχνητή_νοημοσύνη #AI
Keywords
Αναζητήσεις
nvidia-i-techniti-noimosyni-sto-epikentro-tou-synedriou-gtc-2024.htm
Τυχαία Θέματα