Oμαδική επίθεση σε δύο τρανς στη Θεσσαλονίκη- 21 συλλήψεις

Ομαδική επίθεση σε βάρος δύο τρανς σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την πλατεία Αριστοτέλους. Δεκάδες νεαρά άτομα συμμετείχαν στην επίθεση. Η Αστυνομία επενέβη και προχώρηση στη σύλληψη 21 ατόμων.

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν «καταφύγιο» σε παρακείμενο κατάστημα

εστίασης για να προστατευθούν.

Οι δράστες συνέχισαν να προπηλακίζουν τα δύο άτομα ακόμη κι όταν στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή των οποίων τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλαν έγκληση.

{https://twitter.com/menoume_energoi/status/1766751863301402699}

Αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 25 προσαγωγές ατόμων και μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν οι 21, ανάμεσα σε αυτούς 11 ανήλικοι και 10 ενήλικες, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Αυτόπτες μάρτυρες που ήταν μπροστά στην ρατσιστική επίθεση, έγραψαν στα social media πως οι δράστες άρχισαν να κυνηγάνε τα δύο τρανς άτομα προκειμένου να τα ξυλοκοπήσουν.

#τρανς #Θεσσαλονίκη #ΟΜΑΔΙΚΗ_ΕΠΙΘΕΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
omadiki-epithesi-se-dyo-trans-sti-thessaloniki--21-syllipseis.htm
Τυχαία Θέματα