Philips: «Τσεκούρι» σε 4.000 θέσεις εργασίας

Στην περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Royal Philips NV, προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη λίγες ημέρες μετά την ανάληψη νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι περικοπές ανέρχονται στο 5% περίπου του εργατικού δυναμικού της Philips, ενώ το

κόστος των απολύσεων και των αποχωρήσεων για την εταιρεία θα ανέλθει στα 300 εκατομμύρια ευρώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα (24/10).

Οι ανακοινώσεις ήρθαν μία εβδομάδα αφότου Ρόι Γιάκομπς ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου διαδεχόμενος τον Φρανς βαν Χούτεν ο οποίος κατείχε τη θέση του CEO για 12 χρόνια.

Προτεραιότητα της Philips είναι «να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της, ώστε να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς, τους καταναλωτές και τους πελάτες», δήλωσε ο Γιάκομπς.

Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών και της διαχείρισης ποιότητας, καθώς και «επείγουσα βελτίωση των λειτουργιών της εφοδιαστικής μας αλυσίδας».

Η αναδιάρθρωση επιδιώκει επίσης να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, είπε ο Γιάκομπς σε τηλεφωνική του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι μετοχές του γίγαντα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν υποχωρήσει 60% φέτος. Η Philips σημείωσε άνοδο έως και 20 σεντς, ή 1,6%, στα 13,47 ευρώ στο Άμστερνταμ, αφού υποχώρησε έως και 1,8% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Philipsαπολύσειςθέσεις εργασίαςCEO
Keywords
Τυχαία Θέματα