Wall Street: Σημαντικά κέρδη για τους δείκτες-«Οδηγός» οι Big Tech

Με ισχυρά κέρδη «έκλεισαν» οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, μετά από πληθώρα θετικών μηνυμάτων από το πεδίο των μακροοικονομικών στοιχείων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε σημαντική άνοδο 1,09% στις 34.012,11 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε στο +1,29% και στις 4.144,82 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε «άλμα» 1,99% στις 12.166,27 μονάδες.

Οι μετοχές της τεχνολογίας, κατέγραψαν ισχυρές επιδόσεις σήμερα, αφού τόσο οι τομείς των υπηρεσιών επικοινωνίας όσο και της τεχνολογίας πληροφοριών

ήταν μεταξύ των αξιοσημείωτων κερδισμένων στον S&P 500.

Στο πεδίο των μακροοικονομικών στοιχείων, οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ σημείωσαν αποκλιμάκωση, καθώς η μέτρηση του Μαρτίου έδειξε σημαντική υποχώρηση. Ο δείκτης τιμών παραγωγού επιβράδυνε τον Μάρτιο στο 2,7% ετησίως από το 4,9%, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη υποχώρηση στο 3%. Σε μηνιαίο επίπεδο οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,5%.

«Η αγορά ήταν έτοιμη να ανέβει δυνητικά με οποιαδήποτε θετική είδηση και σε αυτήν την περίπτωση, τα στοιχεία στις τιμές παραγωγού, ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Και νομίζω ότι αυτό δίνει στους ανθρώπους κάποια παρηγοριά ότι στην πραγματικότητα η Fed πιθανότατα δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση», δήλωσε ο Rhys Williams του Spouting Rock Asset Management.

Από την άλλη, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από ένα χρόνο, αλλά παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Απριλίου αυξήθηκαν κατά 11.000 σε 239.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Με απώλειες «έκλεισε» το πετρέλαιο

Απώλειες σημείωσε το αμερικανικό αργό, καταγράφοντας πτώση 1,14% στα 82,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ διολίσθησε 1,2% στα 86,27 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με έκθεση του OPEC, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, οι αγορές αναμένεται να δουν την προσφορά του «μαύρου χρυσού» να κινείται μακροπρόθεσμα σε πτωτική τροχιά. Από την άλλη, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ προβλέπει ότι η προσφορά θα ξεπεράσει τη ζήτηση τόσο το 2023, όσο και το 2024.

Κέρδη για τον χρυσό

Στον αντίποδα, με ισχυρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός, αφού διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, κερδίζοντας συγκεκριμένα 1,47% στα 2.054,85 δολάρια η ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο έφτασε στο δεύτερο υψηλότερο σημείο στην ιστορία, λαμβάνοντας ώθηση από το αδύναμο δολάριο.

Παράλληλα, το ασήμι ανέβηκε 1,98% στα 25,962 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός κέρδισε 1,16 % στα 4,1285 δολάρια η λίβρα.

Wall StreetΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςΗΠΑπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα