Δύσκολη... πρεμιέρα Κασσελάκη σε τρεις δημοσκοπήσεις-«Μηνύματα» στην κυβέρνηση

Τρεις μαζεμένες δημοσκοπήσεις μετέδωσαν Alpha, ΣΚΑΪ και Mega το βράδυ της Πέμπτης (28/9), με κοινά σχεδόν ευρήματα. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει δυσαρέσκεια για τις πρώτες 100 ημέρες της δεύτερης κυβερνητικής θητείας Μητσοτάκη, η οποία, όμως, δεν εκφράζεται στην πρόθεση ψήφου.

Αν και πρόωρες, οι πρώτες μετρήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

του Στέφανου Κασσελάκη, δεν φαίνεται να δημιουργούν τέτοιο κλίμα που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς.

Και στις τρεις δημοσκοπήσεις η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κοντά στο 20%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κάνει -για την ώρα τουλάχιστον- «γκελ» σε ψηφόφόρους εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα, όμως και μέσα στο κόμμα δεν έχει ακόμα καθολική αποδοχή.

Οι δημοσκόποι, πάντως, αναφέρουν πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για οριστικά συμπεράσματα, καθώς οι πολίτες αναμένουν αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα, όταν θα οριστικοποιηθούν και οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου. Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν κλπ.

Οι έρευνες φανερώνουν, όμως και αυξημένη δυσαρέσκεια για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού επιτελείου, παρότι ακόμα δεν υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στην εκλογική επιρροή της ΝΔ.

Όσο για τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, είναι σύμφωνα με το 69% των πολιτών η ακρίβεια και η οικονομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει από αυτά, αλλά αυτό θεωρείται εν μέρει φυσιολογικό, καθώς το κόμμα είναι σε κρίση και δεν έχει ακόμα καθαρή πορεία με τη νέα ηγεσία.

Αυτό γεννά μικρά κέρδη για άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, όμως δε διαμορφώνει ακόμη δυνατότητες συνολικότερης ανατροπής των συσχετισμών των εκλογών του Ιουνίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣδημοσκοπήσειςΠασοκΣΥΡΙΖΑΝΔΚυβέρνηση
Keywords
Αναζητήσεις
dyskoli-premiera-kasselaki-se-treis-dimoskopiseis-minymata-stin-kyvernisi.htm
Τυχαία Θέματα