Φλωρίδης: Το κενό ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είναι σοβαρό

«Το κενό ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είναι αρκετά σοβαρό, κάτι δεν λειτουργεί καλά στους ελέγχους» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, για τον φάκελο με εκρηκτικά που βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN είπε πως η έρευνα θα δείξει εάν ο φάκελος πήγαινε εξ'αρχής στο γραφείο της προϊσταμένης του εφετείου, αλλά είναι κάτι που δεν αποκλείεται.

Εν τω μεταξύ, σήμερα (13/2)

έχουν σχηματιστεί ουρές στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, καθώς γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε όσους εισέρχονται.Από σήμερα λειτουργεί μόνο η κεντρική είσοδος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην είσοδο, καθώς χιλιάδες άτομα εισέρχονται καθημερινά στα δικαστήρια.

Ακόμη, να αναφερθεί πως σήμερα ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχωράει σε 2ωρη αποχή, από τις 11:00 ως τις 13:00, και γενική συνέλευση.

Ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου εφετών που ήταν η παραλήπτρια του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου.

Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Μόλις χθες, γύρω στις 2 μμ, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο.

Το περιεχόμενό του όμως της κίνησε υποψίες και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντος της, το παρέδωσε προς διερεύνηση.

Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα.

Απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ.

#Φλωρίδης #υπουργός_Δικαιοσύνης #βόμβα #ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ_ΜΕΓΑΡΟ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
floridis-to-keno-asfaleias-sto-dikastiko-megaro-thessalonikis-einai-sovaro.htm
Τυχαία Θέματα