Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό το κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο

Το επιχειρηματικό κλίμα στις γερμανικές κατασκευές κατοικιών έχει πέσει από τις μείον 56,9 μονάδες στις μείον 59,0 μονάδες - τη χαμηλότερη τιμή που έχει μετρηθεί ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρηματικές προσδοκίες, οι οποίες υποχώρησαν ακόμη περισσότερο, από μείον 64,7 μονάδες σε μείον 68,9 μονάδες.

«Οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες είναι δυσοίωνες», λέει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών του ifo. «Οι κατασκευές κατοικιών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το διπλό πρόβλημα της έλλειψης νέων παραγγελιών και των συνεχιζόμενων

ακυρώσεων έργων».

«Η έλλειψη παραγγελιών επιβαρύνει τις επιχειρήσεις κατασκευής κατοικιών», προσθέτει ο Wohlrabe. Τον Ιανουάριο, το 52,5% των εταιρειών ανέφερε έλλειψη παραγγελιών, από 56,9% τον Δεκέμβριο. Υπήρξε μείωση των ακυρώσεων στο 17,4% από 22,1% τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αντιστροφή της τάσης στις κατασκευές κατοικιών, καθώς οι δύσκολες συνθήκες δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου», λέει ο Wohlrabe. «Τα υψηλά επιτόκια και το κόστος κατασκευής δεν διευκολύνουν τα πράγματα για τους κατασκευαστές».

#Ifo #IFO_INSTITUTE #Γερμανία #κατασκευαστικός_κλάδος #ΚΛΙΜΑ #ιστορικό_χαμηλό
Keywords
Αναζητήσεις
germania-se-istoriko-chamilo-to-klima-ston-kataskevastiko-klado.htm
Τυχαία Θέματα