Γερμανία: Μικρή επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην αυτοκινητοβιομηχανία

11:13 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Το επιχειρηματικό κλίμα στην αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας επιδεινώθηκε ελαφρά τον Φεβρουάριο μετά από μια αξιοσημείωτη άνοδο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ifo Business Survey.

«Ωστόσο, με τιμή μείον 10,1 μονάδες, ο δείκτης του κλάδου εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερος από εκείνο που βρισκόταν όταν έφτανε στο πάτο το 2023», επισημαίνει η Ανίτα Βόλφλ του ifo Center

for Industrial Organisation and New Technologies.

Το επιχειρηματικό κλίμα έχει επιδεινωθεί αποκλειστικά και μόνο λόγω των λιγότερο αισιόδοξων προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες. Ο δείκτης υποχώρησε στις μείον 30,0 μονάδες τον Φεβρουάριο, από μείον 24,3 μονάδες τον Ιανουάριο. Αντίθετα, οι εκτιμήσεις για την επιχειρηματική κατάσταση παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες στις 12,2 μονάδες.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σχεδόν εκκαθαρίσει το ανεκτέλεστο παραγγελιών που άρχισε να συσσωρεύεται το 2021 λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού», λέει η Βόλφλ, όπως φαίνεται στα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας.

Ένα άλλο εύρημα από την έρευνα του ifo Business Survey είναι ότι, λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο όλων των εταιρειών, οι καθυστερήσεις παραγγελιών φτάνουν πλέον για άλλους 5,6 μήνες. Πρόκειται για δύο μήνες λιγότερο από το 2022, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μήνα μεγαλύτερο από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

#Γερμανία #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ #Ifo #IFO_INSTITUTE #επιχειρηματικό_κλίμα
Keywords
Τυχαία Θέματα