Η United Maritime επεκτείνεται με συμφωνία για νέο kamsarmax

Η εισηγμένη στον Nasdaq ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία United Maritime ενισχύει τον στόλο της, ναυλώνοντας ένα ιαπωνικής κατασκευής kamsarmax χωρίς πλήρωμα, με δικαίωμα αγοράς.

Η υπό την ηγεσία του Σταμάτη Τσαντάνη θυγατρική της Seanergy Maritime, προσθέτει στον στόλο της ένα πλοίο χωρητικότητας 82.235 dwt που κατασκευάστηκε

στην Oshima. Το πλοίο θα ενταχθεί στο στόλο της United, μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, για 18 μήνες και στο τέλος της ναύλωσης η εταιρεία θα έχει δικαίωμα αγοράς.

Η συμφωνία προβλέπει προκαταβολή 7,5 εκατ. δολαρίων, ημερήσια ναύλωση 8.000 δολαρίων και δικαίωμα αγοράς 16,6 εκατ. δολαρίων, δηλαδή συνολικά περίπου 28,5 εκατ. δολάρια.

Μετά την παράδοση, η United θα κατέχει στόλο εννέα πλοίων.

Εκτός από την επέκταση του στόλου της, η εταιρεία έκλεισε μια νέα συμφωνία ναύλωσης, διάρκειας 12 έως 15 μηνών, με βελτιωμένο επιτόκιο, με τον υφιστάμενο ναυλωτή του panamax Chrisea, κατασκευής 2013, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

«Η υγιής αγορά ξηρού χύδην φορτίου που παρατηρείται μέχρι στιγμής, στο πρώτο τρίμηνο, φαίνεται να είναι βιώσιμη για το υπόλοιπο του έτους, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους για τις οικονομικές μας επιδόσεις το 2024, με ένα στόλο που θα αποτελείται από τρία capesize, τρία kamsarmax και τρία panamax», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της United, Σταμάτης Τσαντάνης.

#UNITED_MARITIME #kamsarmax #συμφωνία #ναύλωση #ΔΙΚΑΙΩΜΑ_ΑΓΟΡΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
United Maritime,