Μητσοτάκης: Τα οφέλη του ΤΕΚΑ είναι πολλαπλά

«Τα οφέλη του ΤΕΚΑ θα φανούν σε βάθος χρόνου και θα είναι πολλαπλά», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.

Όπως τόνισε, «η τομή την οποία έχουμε κάνει είναι πάρα πολύ σημαντική και τα οφέλη από τη δημιουργία του ΤΕΚΑ είναι πολλαπλά. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο ζήτημα της έννοιας της ατομικής ιδιοκτησίας ενός μέρους των προσωπικών αποταμιεύσεων ως αποτέλεσμα της εργασίας

ενός νέου. Αυτή είναι η έννοια του «ατομικού κουμπαρά». Ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά του και το κράτος εγγυάται κατ’ ελάχιστον ότι θα πάρει πίσω τις εισφορές του και σίγουρα κάτι πολύ περισσότερο.

Στο εξωτερικό υπάρχουν παντού μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί με πάρα πολύ μεγάλη τεχνογνωσία. Αυτό πάμε να κάνουμε τώρα με το ΤΕΚΑ: να χτίσουμε έναν οργανισμό με μεγάλη τεχνογνωσία, υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος θα εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις με βάση το ρίσκο το οποίο θέλει να αναλάβει ο ασφαλισμένος αλλά βέβαια και με βάση το πού βρίσκεται στον κύκλο της ζωής του. Το ΤΕΚΑ διαχειρίζεται σήμερα 112 εκατομμύρια, αλλά σύντομα θα βρεθεί να διαχειρίζεται δισεκατομμύρια. Τα κεφάλαια αυτά πρέπει να επενδυθούν και να επιστρέψουν στην ελληνική οικονομία. Τα ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού είναι μεγάλοι επενδυτικοί αιμοδότες. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και εδώ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκε έμφαση στα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος. Με κεντρικό μήνυμα «Επένδυσε σήμερα στο δικό σου αύριο», η καμπάνια παρακινεί τους νέους ασφαλισμένους να ενημερωθούν και να ενταχθούν στο ΤΕΚΑ.

#Μητσοτακης #πρωθυπουργός #ΤΕΚΑ #Ταμείο_Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής_Ασφάλισης
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-ta-ofeli-tou-teka-einai-pollapla.htm
Τυχαία Θέματα