Νέες απολύσεις στη Shell για να μειώσει το λειτουργικό κόστος

Το Bloomberg μετέδωσε την Τετάρτη (13/3) ότι η Shell σχεδιάζει να καταργήσει τουλάχιστον το 20% των θέσεων εργασίας στην ομάδα συναλλαγών της, καθώς συνεχίζει την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών της μονάδων σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Το προσωπικό του τμήματος, το οποίο απασχολεί αρκετές εκατοντάδες υπαλλήλους που χειρίζονται τις συγχωνεύσεις

και εξαγορές για τη Shell, ενημερώθηκε ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση του προσωπικού, ενώ περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο.

Η ομάδα είναι η τελευταία που επηρεάζεται από περικοπές θέσεων εργασίας, μετά από παρόμοιες κινήσεις σε επιχειρηματικές μονάδες όπως οι λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα, τα χημικά και η πληροφορική.

«Στόχος της Shell είναι να δημιουργήσει μεγαλύτερη αξία με λιγότερες εκπομπές, εστιάζοντας στην απόδοση, την πειθαρχία και την απλοποίηση σε όλη την επιχείρηση», δήλωσε εκπρόσωπος. «Η επίτευξη αυτών των μειώσεων θα απαιτήσει υψηλή διαβάθμιση του χαρτοφυλακίου, νέες αποδοτικότητες και έναν πιο λιτό συνολικό οργανισμό».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell Wael Sawan, ο οποίος ανέλαβε τη θέση τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, δεσμεύτηκε να είναι «αδίστακτος» στη βελτίωση των επιδόσεων και στην ενίσχυση των αποδόσεων των επενδυτών. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει το λειτουργικό κόστος κατά 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια και η οικονομική διευθύντρια Sinead Gorman δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι έχουν ήδη επιτευχθεί διαρθρωτικές εξοικονομήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

#απολύσεις #Shell_ #ομάδα_διαπραγμάτευσης
Keywords
Αναζητήσεις
nees-apolyseis-sti-shell-gia-na-meiosei-to-leitourgiko-kostos.htm
Τυχαία Θέματα