Νετανιάχου- Συμφωνία για ομήρους: Δεν σταματά ο πόλεμος

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε την Τρίτη (21/11) από την κυβέρνησή του να υποστηρίξει μια συμφωνία για να ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους που πήραν οι παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα κατά την έναρξη της κυβερνητικής συνεδρίασης, ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί έως ότου

το Ισραήλ πετύχει όλους τους στόχους του. Αμερικανός αξιωματούχος είχε πει ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει μια εκεχειρία τεσσάρων ή πέντε ημερών, την πρώτη παύση σε έξι εβδομάδες από τον ισραηλινό βομβαρδισμό της Γάζας.

Αφού παρουσίασε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στο ευρύτερο υπουργικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, ο Νετανιάχου είπε στην κυβέρνησή του ότι ήταν μια δύσκολη, αλλά σωστή απόφαση και θα επέτρεπε στο Ισραήλ να συνεχίσει να πολεμά τη Χαμάς.

Ο ίδιος είπε ότι η παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βοήθησε στη βελτίωση της συμφωνίας, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερους ομήρους για λιγότερες παραχωρήσεις.

#ΙΣΡΑΗΛ_ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #Μπέντζαμιν_Νετανιάχου #ΛΩΡΙΔΑ_ΤΗΣ_ΓΑΖΑΣ #ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ_ΟΜΗΡΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
netaniachou--symfonia-gia-omirous-den-stamata-o-polemos.htm
Τυχαία Θέματα