Πετρέλαιο: Η Saudi Aramco αυξάνει τις τιμές για Ευρώπη-Ασία

20:29 5/3/2023 - Πηγή: Reporter

Αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου από την Ασία στην Ευρώπη προβλέπει η Saudi Aramco, ανεβάζοντας τις τιμές για τη μεταφορά αργού προς τις περιοχές αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει ελαφρώς φέτος, πολλές εταιρείες και στελέχη του κλάδου εκτιμούν

ότι οι τιμές θα αυξηθούν εκ νέου, πλησιάζοντας ακόμα και τα 100 δολάρια το βαρέλι, λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας της Κίνας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό – και καθώς η πληθωρισμός σε άλλες μεγάλες οικονομίες επιβραδύνεται.

Η κρατικά ελεγχόμενη Saudi Aramco αύξησε τις τιμές Απριλίου στα περισσότερα πετρελαϊκά προϊόντα που εξάγει στην Ασία. Η τιμή του βασικού προϊόντος της εταιρείας, του Αrab Light πετρελαίου, ανήλθε στα 2,50 δολάρια το βαρέλι, 50 σεντς πάνω από το επίπεδο του Μαρτίου.

Αν και οι τιμές για τους πελάτες της στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες, αυτές των προϊόντων που εξάγονται στη βορειοδυτική Ευρώπη και τη Μεσόγειο σημείωσαν άλμα έως και 1,30 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό μπρεντ έχει υποχωρήσει κατά 0,1% φέτος στα 85,83 δολάρια το βαρέλι, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει, το 2022, ακόμα και στα 115 δολάρια/βαρέλι, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην υποχώρηση των τιμών συντέλεσαν η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η κατακόρυφη άνοδος των επιτοκίων.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΣαουδική ΑραβίαΕυρώπηΕμπορεύματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα