Τρία σημεία- κλειδιά για την αγορά κρυπτονομισμάτων το 2024

Καθώς η βιομηχανία κρυπτογράφησης επεκτείνεται, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει σημαντικών γεγονότων που μπορούν να επηρεάσουν την αναπτυξιακή τροχιά της. Και το 2024 περιλαμβάνει διάφορα τέτοια.

Το CryptoPotato στέκεται σε τρία σημεία- κλειδιά που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων και τη γενικότερη σχετική βιομηχανία.

Εφαρμογή MiCA στην Ευρώπη

Χρόνια μετά το αδιάκοπο αίτημα της βιομηχανίας κρυπτογράφησης για ξεκάθαρο κανονιστικό πλαίσιο, η ΕΕ παρουσίασε τον Κανονισμό Αγοράς Κρυπτοστοιχείων (MiCA). Αυτό το πλαίσιο

θα θέσει αυστηρούς κανόνες για να αποτρέψει τη μαζική κατάρρευση των εταιρειών κρυπτογράφησης, όπως συνέβη πέρυσι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισήγαγε το MiCA τον Σεπτέμβριο του 2020, με τους να κανόνες επιδιώκουν να ρυθμίσουν την έκδοση και την παροχή υπηρεσιών κρυπτογράφησης προστατεύοντας παράλληλα τον τομέα από «δόλιες» δραστηριότητες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 517-38 υπέρ του MiCA τον Απρίλιο, ενώ το Συμβούλιο της ΕΕ, που αποτελείται από 27 κράτη μέλη, ενέκρινε ομόφωνα τη νέα πολιτική αδειοδότησης τον Μάιο.

Ο κανονισμός θα εφαρμοστεί σε δύο στάδια: οι κανόνες για τα stablecoins θα τεθούν σε ισχύ στις 30 Ιουνίου 2024 και οι υπόλοιποι θα εφαρμοστούν στις 30 Δεκεμβρίου 2024. Η εφαρμογή των νέων κανονισμών θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες και περιοχές να θεσπίσουν σαφείς νόμους για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης .

Έγκριση Ether ETF

Ενώ η βιομηχανία κρυπτογράφησης ανέμενε τις εγκρίσεις διάφορων Bitcoin ETF έως τον Ιανουάριο, όπως και έγινε, υπάρχει επίσης μια τέτοια προσδοκία για τα ETFs Ethereum μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου.

Αρκετές εταιρείες, όπως η Ark Invest/21Shares, η VanEck, η Hashdex, η Invesco/Galaxy Digital και η Grayscale Investments, έχουν υποβάλει αιτήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για την κυκλοφορία spot ETF ή μεικτών.

Η έγκρισή τους θα μπορούσε να δώσει στους επενδυτές ευρύτερη πρόσβαση στο οικοσύστημα Ethereum, δίνοντας χώρο για περισσότερες εισροές κεφαλαίων.

Η ποινή στον Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός που αναμένεται είναι και η ανακοίνωση της καταδίκης του Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Ο ιδρυτής της FTX έχει ήδη κριθεί ένοχος για επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της απάτης μέσω εμβάσματος, της απάτης σε χρεόγραφα, της συνωμοσίας απάτης εμπορευμάτων και της συνωμοσίας για ξέπλυμα χρήματος.

Η κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο του 2022 είχε αλυσιδωτές συνέπειες, παρασύροντας και άλλες εταιρείες στον αφανισμό. Αν και το ανταλλακτήριο ψάχνει τον κατάλληλο τρόπο να βγει από την κατάσταση πτώχευσης, ο Μπάνκμαν-Φράιντ αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 115 ετών.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #Crypto
Keywords
Αναζητήσεις
tria-simeia--kleidia-gia-tin-agora-kryptonomismaton-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα