Τριαντόπουλος για Τέμπη: Βάσει πρωτοκόλλου το «μπάζωμα»- Υπεύθυνο το Συντονιστικό

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, απέρριψε τις κατηγορίες για προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού δυστυχήματος από την κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως δεν είχε καμία σχέση με το μπάζωμα της περιοχής.

Ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι οι ενέργειας στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη «καθορίστηκαν βάσει του ειδικού σχεδίου ανθρώπινων απωλειών από τους αρμόδιους επιχειρησιακούς

παράγοντες. Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες, να εντοπιστούν τα θύματα, να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Και ήταν εκεί υπό τον αρμόδιο εισαγγελέα, η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι διασώστες, οι εταιρίες και οι οργανισμοί του σιδηρόδρομου, και όλοι οι αρμόδιοι επιχειρησιακοί παράγοντες για να ανταποκριθούν στη συγκλονιστική αγωνία των συγγενών και να απαντήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται σε αυτή τη συγκλονιστική αγωνία».

«Ναι, βρέθηκα στη Λάρισα λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα την κρατική αρωγή, για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας και της στήριξης των οικογενειών των θυμάτων. Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου με άλλους αρμόδιους γενικούς γραμματείς, σε συνεργασία με άλλους υπουργούς και υφυπουργούς και επισκεπτόμουν τη Λάρισα τις επόμενες λίγες μέρες για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα εκείνων των τραγικών ημερών, όπως μεταξύ άλλων η φιλοξενία των οικογενειών, η συνεργασία τους με δομές και υπηρεσίες, η υποστήριξη τους από ειδικούς, η παρακολούθηση της εξέλιξης των διασταυρώσεων και των αναγνωρίσεων και άλλα δύσκολα ζητήματα, πρωτόγνωρα για εμένα.

Ασχοληθήκαμε από τον συντονισμό τέτοιων θεμάτων μέχρι τη σχηματοποίηση των μέτρων για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων και τραυματιών. Μέτρα που ανακοινώθηκαν και θεσμοθετήθηκαν για κρατική αρωγή και στήριξη. Αυτό ήταν και είναι το χαρτοφυλάκιο μου. Και τότε και τώρα. Αλλο η κρατική αρωγή άλλο η Πολιτική Προστασία», ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος και πρόσθεσε: «Θέλω να υπογραμμίσω ξανά ότι δεν υπήρχαν εντολές, υπήρχαν πρωτόκολλα και προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του συντονιστικού».

Διάλογος με Καλαματιανό

Σε παρέμβαση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, επέμεινε ότι δεν δόθηκαν επαρκείς και σαφείς απαντήσεις σχετικά με την ευθύνη του στο ζήτημα της διαμόρφωσης του χώρου.

«Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό αποφάσισαν για τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις του χώρου. Συμμετείχα στο συντονιστικό; Όχι. Το γνωρίζετε αλλά δεν το αναφέρετε. Διαμόρφωσαν το χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και τις ανάγκες που υπήρχαν. Προχώρησαν σε ενέργειες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το πραγματικά δύσκολο επιχειρησιακά έργο τους. Εσείς δεν το πιστεύετε αυτό και θεωρείτε ότι όσοι επιχειρησιακοί ήταν εκεί δούλευαν όλη την ημέρα για να κρύψουν κάτι. Για να κρύψουν τι; να συγκαλύψουν τι ακριβώς. Αυτό ακόμα δεν μας το έχετε εξηγήσει, δεν μας το έχετε αποκαλύψει.Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συμφωνείτε με τη λογική οπότε ας περιμένουμε όλη τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της» απάντησε ο κ. Τριαντόπουλος.

Ο κ. Καλαματιανός επέμεινε να ξεκαθαρίσει ποιους εννοεί επιχειρησιακούς, υποστηρίζοντας ότι «ο προϊστάμενος της πυροσβεστικής τον έχει διαψεύσει και είπε ότι ποτέ δεν έδωσε εντολή για εκχωμάτωση του χώρου και μεταφορά 300 κυβικών που υπάρχει η καταγγελία».

«Άρα ποιους εννοείτε; Και όταν μιλάτε για δικαιοσύνη, εσείς είστε έτοιμος να πάτε κατευθείαν στη δικαιοσύνη; Το αποδέχεστε;» ανέφερε ο κ. Καλαματιανός

«Υπάρχει κάποιο στοιχείο κάποια αναφορά στο όνομα μου; Αναφερθήκατε στο συντονιστικό. Γνωρίζετε ποιοι συμμετείχανε; Μπορεί οι αλήθειες να μην ανταποκρίνονται στο αφήγημα σας αλλά θα πρέπει να ακουστούν οι αλήθειες. Στο συντονιστικό συμμετέχουν, συμμετείχαν συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται επιχειρησιακά στελέχη που αποφάσισαν για την διαμόρφωση του χώρου. Κανείς δεν προβλέπεται ούτε από διαδικασίες ούτε από πρωτόκολλα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε επειδή δεν εξυπηρετεί το αφήγημα σας», απάντησε ο κ. Τριαντόπουλος.

#Poll - Εσείς πιστεύετε ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης από τη μεριά της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών;

Πείτε μας τη γνώμη σας ΕΔΩ #Τριαντόπουλος #Κυβέρνηση #ΜΠΑΖΩΜΑ #Τέμπη #Βουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τριαντόπουλος, Τέμπη, Βάσει, - Υπεύθυνο, Συντονιστικό,triantopoulos, tebi, vasei, - ypefthyno, syntonistiko