Αποτελεσματικό «παρών» από τον ΣΠΑΠ σε πυρκαγιές στα Βριλήσσια και στη Σταμάτα

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση του κλιμακίου του ΣΠΑΠ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, αντιδήμαρχο Πεντέλης, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου και τον αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρη Λιανό στις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, στην περιοχή των Βριλησσίων και στην περιοχή της Σταμάτας στις 4/9. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το κλιμάκιο του ΣΠΑΠ αποτελούνταν

από τρία οχήματα (δύο πυροσβεστικά οχήματα 5 τόνων και ένα υδροφόρο 10 τόνων, με πλήρωμα 8 ατόμων).

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε υπαίθριο χώρο, στην οδό Ολυμπιονικών και στην οδό Βριλησσού, στην περιοχή των Βριλησσίων, έσπευσαν επίγεια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές και εργαζομένους του ΣΠΑΠ και οχήματα του Δήμου Βριλησσίων. Η πυρκαγιά έκαψε έκταση 2 στρεμμάτων και ξυλεία και οροθετήθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθεί μεγάλη ανησυχία και να αποτραπεί η επέκτασή της.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε επίσης νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στην οδό Παπανικολή και Μικράς Ασίας, στην περιοχή της Σταμάτας, έσπευσαν 31 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές και εργαζομένους του ΣΠΑΠ και οχήματα με εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου Διονύσου και των γειτονικών δήμων. Η φωτιά έφτασε να καίει πολύ κοντά σε σπίτια, ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών δεν κινδύνεψαν άμεσα τα παρακείμενα σπίτια. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα ανάμεσα στα σπίτια.

Μετά την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών, ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήριά μου στο Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση στην κατάσβεση των 2 πυρκαγιών. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τους εθελοντές και τους εργαζομένους των δήμων και των εθελοντικών ομάδων για την πρωτοφανή αυταπάρνηση που επέδειξαν για να συνδράμουν αποτελεσματικά το Πυροσβεστικό Σώμα στην αντιμετώπιση των 2 αυτών πυρκαγιών.  Θέλω επίσης να συγχαρώ τους εργαζομένους και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, που συνέδραμαν άμεσα και καταλυτικά για τις κατασβέσεις των 2 αυτών περιστατικών πυρκαγιάς αποτρέποντας την επέκταση τους. Τέλος, θέλω να επισημάνω στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του ότι η Αντιπυρική Περίοδος είναι σε εξέλιξη ακόμα και η Κλιματική Κρίση προκαλεί πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα».

The post Αποτελεσματικό «παρών» από τον ΣΠΑΠ σε πυρκαγιές στα Βριλήσσια και στη Σταμάτα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποτελεσματικό, ΣΠΑΠ, Βριλήσσια, Σταμάτα,apotelesmatiko, spap, vrilissia, stamata