Η ακραία ανικανότητα μιας κυβέρνησης με βεβαρημένο πλέον παρελθόν σε νεκρούς και καταστροφές

Είναι ακραία καιρικά φαινόμενα όσα ζουν οι κάτοικοι στο Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και σε άλλες περιοχές της χώρας; Χωρίς δεύτερη σκέψη η απάντηση είναι ναι. Μπορεί αυτό να αποτελέσει δικαιολογία για τον αριθμό των νεκρών, των αγνοουμένων και των τεραστίων διαστάσεων ζημιών; Η απάντηση χωρίς δεύτερη σκέψη είναι όχι! Αρκετά με τις δικαιολογίες….

Αρκετά με τις δικαιολογίες ,ειδικά για τη σημερινή κυβέρνηση που έχει βεβαρημένο παρελθόν. Το Μάτι και οι νεκροί συνάνθρωποι μας στιγμάτισαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

και την κυβέρνηση Μητσοτάκη την στιγμάτισε η τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς. Μια τραγωδία για την οποία είχε προειδοποιηθεί εγκαίρως , εγκύρως και πολλαπλώς! Κι όμως δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Και δεν είναι μόνο τα Τέμπη…

Η κακοκαιρία Daniel είχε προβλεφθεί και προαναγγελθεί μέρες πριν. Γνώριζαν ότι θα ήταν από τις χειρότερες κακοκαιρίες που θα έπλητταν τη χώρα. Γνώριζαν ακόμη και τις περιοχές που θα αντιμετώπιζαν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ποια είναι η προετοιμασία που έκαναν; Είναι ευχαριστημένοι στην κυβέρνηση από το αποτέλεσμα; Να βγουν να το πουν. Θα ζητήσουν ξανά συγγνώμη και τελειώσαμε; Θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μετά από το evros-pass και Θεσσαλία- pass; Τα λεφτά έχουν τελειώσει και το γνωρίζει…

Που κατέληξε το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη; Στις Ένοπλες Δυνάμεις! Μόλις ξημέρωσε η μέρα και είδαν τα βυθισμένα στο νερό χωριά έτρεξαν ξανά στους στρατιωτικούς για να τους ξελασπώσουν. Κυριολεκτικά αυτή τη φορά!

Όλες οι κυβερνήσεις αλλά ειδικά η σημερινή όταν λείπει η προετοιμασία καταφεύγει στην επικοινωνία! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το κάνει με τρόπο εξοργιστικό!.

Την ίδια ώρα που πολίτες είχαν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους για να μην πνιγούν ακούγαμε διάφορες ανακοινώσεις: «Ο πρωθυπουργός δεν θα πάει στη ΔΕΘ»! Πως να πάει με 935.000 καμένα στρέμματα στον Έβρο και πλημμυρισμένη όλη τη Θεσσαλία;

«Ο Α/ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε τον ΥΕΘΑ για τις δυνάμεις που έχουν δοθεί στις πλημμυρισμένες περιοχές»! Και λοιπόν;

«Ο ΥΕΘΑ επιστρέψει εσπευσμένα από τα ΗΑΕ για να επιβλέπει την συνδρομή των ΕΔ στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες»!

Ποιον ενδιαφέρουν όλα αυτά τη στιγμή που κόσμος πνίγεται;

Οι μόνοι που αξίζουν για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια είναι οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων που στα ξαφνικά διατάχθηκαν να κάνουν επιχειρήσεις για τις οποίες δεν εκπαιδεύονται, με μέσα λειψά και με οργάνωση της τελευταίας στιγμής. Είδαμε στις φωτογραφίες και στα βίντεο ότι χρησιμοποιήσαν όλη την «εφευριτικότητα» για να σώσουν κόσμο. Ας δανείσουν λίγη και στα «καλοσπουδαγμένα κεφάλια» των «από πάνω» μήπως και λειτουργήσουν κάπως καλύτερα στην επόμενη καταστροφή που μας έρχεται.

Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

The post Η ακραία ανικανότητα μιας κυβέρνησης με βεβαρημένο πλέον παρελθόν σε νεκρούς και καταστροφές appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η ακραία ανικανότητα μιας κυβέρνησης με βεβαρημένο πλέον παρελθόν σε νεκρούς και καταστροφές,