Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε με τον επικεφαλής της Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια για το "ενδεχόμενο" απελευθέρωσης των ομήρων, που κρατούνται μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών."Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και το ενδεχόμενο απελευθέρωσης αμάχων", σημείωσε το υπουργείο.Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς
Μεσάλ δηλώνει ότι μεταξύ των Ισραηλινών ομήρων περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί

Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ δήλωσε σήμερα ότι μεταξύ των Ισραηλινών ομήρων περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί από τη μεραρχία στη Γάζα.

Ο Μεσάλ, ο οποίος ηγείται τώρα του γραφείου της Χαμάς που είναι αρμόδιο για την παλαιστινιακή διασπορά, δήλωσε ότι υπάρχουν 6.000 άνδρες και γυναίκες κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές που "θέλουμε να απελευθερωθούν" σε ανταλλαγή με Ισραηλινούς αιχμαλώτους.

Ο εκτοπισμός (των Παλαιστινίων) θα βλάψει την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα αραβικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, τόνισε.

Η Χεζμπολάχ ευτυχώς κάνει βήματα αλλά η μάχη χρειάζεται περισσότερα, δήλωσε ο Μεσάλ.

Ο Μεσάλ είπε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Araby TV ότι η οργάνωση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να χρησιμοποιήσει τους αιχμαλώτους ως μοχλό για την απελευθέρωση 6.000 Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με το κανάλι της Χαμάς στο Telegram.

Ισραήλ: Μια επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει "στρατηγική σημασία", δηλώνει εκπρόσωπος του στρατού

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδεχόμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ θα είναι "στρατηγικής σημασίας".

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για ενδεχόμενη επίσκεψη του Μπάιντεν, την οποία ισραηλινά μέσα ενημέρωσης θεωρούν πιθανή αυτήν την εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι απάντησε ότι μια "επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ έχει στρατηγική σημασία".

"Η στρατηγική της σημασία είναι για όλη τη Μέση Ανατολή όπως και ο αντίκτυπος που ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών έρχεται στο Ισραήλ σε καιρό πολέμου", δήλωσε ο Χαγκάρι.

The post Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε με τον επικεφαλής της Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκος ΥΠΕΞ, Χαμάς,tourkos ypex, chamas