Citi για Jumbo: Οι εξαιρετικές επιδόσεις οδηγούν σε μερίσματα στο 9% περίπου – Αύξηση τιμής στόχου στα €32,5

H Citi και ο αναλυτής Maksim Nekrasov αυξάνουν την τιμή στόχο για τη μετοχή της Jumbo στα 32,5 ευρώ από 31,5 ευρώ προγενέστερα, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα του 2023.

Η Jumbo πέτυχε κέρδη ανά μετοχή για το 2023 5% πάνω από τις εκτιμήσεις του Nekrasov και σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ανάπτυξης τον Μάρτιο φέτος κατά 17% σε ετήσια βάση έναντι -3% τον Φεβρουάριο, ανεβάζουν την τιμή στόχο.

Το περιθώριο ανόδου της μετοχής από

τα τρέχοντα επίπεδα είναι της τάξεως του 16% και μαζί με την προσδοκώμενη μερισματική απόδοση του 9% περίπου, το περιθώριο ανόδου φτάνει το 25% περίπου. Στο bullish σενάριο της Citi για τη μετοχή η τιμή στόχος πηγαίνει στα 32 ευρώ και στο bearish σενάριο μειώνεται στα 25 ευρώ ανά μετοχή.

«Έχουμε αξιολόγηση αγοράς (Buy) για τις μετοχές της Jumbo. Θεωρούμε ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της Jumbo είναι αμυντικό, με εξαιρετικά βιώσιμο περιθώριο κέρδους και ανάπτυξη που αποδείχθηκε ανθεκτική κατά τη διάρκεια προηγούμενων οικονομικών σοκ στην Ελλάδα.

Βλέπουμε άφθονο περιθώριο για την ανάπτυξη καταστημάτων, π.χ. στη Ρουμανία, το οποίο θα πρέπει να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων / EBITDA με υψηλά μονοψήφια επίπεδα, μεσοπρόθεσμα. Καθώς η Jumbo διαθέτει βαθιά καθαρή ταμειακή θέση, θεωρούμε ότι η διανομή μετρητών θα παραμείνει γενναιόδωρη μεσοπρόθεσμα», εξηγεί ο Nekrasov.

«Καταλήγουμε στην τιμή-στόχο των 32,5 ευρώ με βάση τον μέσο όρο της αποτίμησής μας με βάση τον πολλαπλασιαστή EV/EBITDA, αναμένοντας ότι η μετοχή θα διαπραγματεύεται στις 9 φορές το 2025 τον EV/EBITDA με ελαφρύ premium σε σχέση με τον μέσο όρο της 5ετίας.

Η τιμή στόχος μας υποδηλώνει αποτίμηση περίπου 14 φορές τον δείκτη P/E για το 2024. Οι βασικοί καθοδικοί κίνδυνοι για την πρόβλεψή μας και την τιμή-στόχο περιλαμβάνουν:

(1) πολιτικοί και οικονομικοί κίνδυνοι (ύφεση στην Ευρωζώνη), (2) εισαγωγή νέων περιορισμών στο λιανικό εμπόριο, (3) κίνδυνοι στην αλυσίδα εφοδιασμού (περίπου το 70% των προϊόντων του Ομίλου προέρχεται από την Κίνα), (4) αυξανόμενος ανταγωνισμός, συμπεριλαμβανομένου του offline (κυρίως υπεραγορές) και του online, και (5) εποχικότητα των πωλήσεων ή αδυναμία της Jumbo να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια της υψηλότερης περιόδου, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις ή η λιγότερο αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα», συμπεραίνει ο Nekrasov.

«Η Jumbo κατάφερε να διατηρήσει το μικτό περιθώριο κερδοφορίας της σχεδόν αμετάβλητο το 2023 και διατήρησε τον έλεγχο στο κόστος. Σύμφωνα με τη διοίκηση, τόσο οι πωλήσεις όσο και τα περιθώρια κέρδους πάνε καλά μέχρι στιγμής, με τις πωλήσεις +6% σε ετήσια βάση φέτος στο πρώτο τρίμηνο.

Η βασική αβεβαιότητα σχετίζεται, με το υψηλότερο κόστος ναυτιλίας λόγω των διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη πίεση στα περιθώρια κέρδους.

Αυξάνουμε τα κέρδη ανά μετοχή για το 2024 κατά 4%, αντανακλώντας τα ισχυρότερα περιθώρια, βλέποντας +8% αύξηση πωλήσεων +7% αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή το 2024, ελαφρώς κάτω από τις τρέχουσες προβλέψεις για +8% και +10% σε πωλήσεις και EPS», καταλήγει ο Nekrasov.

Διαβάστε επίσης:

Ambrosia Capital για Ελληνικές τράπεζες: Αυξάνει τις τιμές στόχους – Τα μερίσματα θα ξεκλειδώσουν περαιτέρω re-rating

J.P. Morgan: H πτώση στις αμερικανικές μετοχές έχει πολύ δρόμο ακόμη – 15% πτώση στον S&P 500

Eurobank Equities για Quest Holdings: Η τεχνολογία τροφοδοτεί την ανάπτυξη

Keywords
Τυχαία Θέματα