Αλέξης Πανταζής: Στόχος μας η Hellas Direct να γίνει ισχυρή περιφερειακή δύναμη

00:02 1/3/2024 - Πηγή: Mononews

Ψήφο εμπιστοσύνης από μεγάλα διεθνή αλλά και εγχώρια fund πήρε για ακόμα μια φορά η Hellas Direct, η online ασφαλιστική εταιρεία του Αλέξη Πανταζή και του Αιμίλιου Μάρκου, καθώς σήκωσε 30 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση, με βασικό επενδυτή το βρετανικό fund ETF Partners.

Το 2023 ήταν ένα

έτος μεγάλης ανάπτυξης για την Hellas Direct, καθώς πέτυχε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα άνω των 155 εκατ. ευρώ, ενώ οι πελάτες της ξεπέρασαν του 900.000 στις 3 αγορές που δραστηριοποιείται, δηλαδή σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία.

O Αλέξης Πανταζής εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct, μιλώντας στο mononews.gr τονίζει ότι στόχος για το 2024 είναι η Hellas Direct να συνεχίσει την ανοδική πορεία στην Ελλάδα και την επέκταση στο εξωτερικό, με σκοπό να γίνει ισχυρή περιφερειακή δύναμη.

«Ακολουθούμε τα ίδια μεθοδικά βήματα, που μας έφεραν ως εδώ, και παραμένουμε προσηλωμένοι στις αξίες και το όραμά μας» επισημαίνει.

«Μετά το απόλυτα επιτυχημένο άνοιγμα στη Ρουμανία τα σχέδιά μας περιλαμβάνουν κι άλλες χώρες στο «τυφλό» σημείο των παγκόσμιων αγορών. Χώρες που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα και μας δίνουν την ευκαιρία να αναπτύξουμε τη στρατηγική μας. Στόχος μας είναι στα επόμενα 2-4 χρόνια η Hellas Direct να έχει γίνει ισχυρή περιφερειακή δύναμη» επισημαίνει ο ίδιος.

«Θέλουμε να είμαστε πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων. Για το 2024 σχεδιάζουμε ακόμα περισσότερα καινοτόμα προϊόντα – ασφαλιστικά και χρηματοδοτικά- αξιοποιώντας την τεχνολογία και όλα τα διαφορετικά κανάλια διανομής. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το οικοσύστημα της κινητικότητας και θα ενισχύσουμε και την ασφάλεια σπιτιού, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή».

«Η ασφαλιστική αγορά εξελίσσεται συνεχώς- κι εμείς μαζί της. Αυτό που δεν θα αλλάξει ούτε το 2024 είναι πως θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε με σκοπό πάντα να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και την ασφάλεια προσιτή και διαθέσιμη σε όλους» καταλήγει ο κ. Πανταζής.

Ποια είναι η Hellas Direct

Η Hellas Direct έχει πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας και παρέχει ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής και σπιτιού ενώ στηρίζει συνολικά το οικοσύστημα της κινητικότητας παρέχοντας και χρηματοδοτικές υπηρεσίες.

Δραστηριοποιείται σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία και ετοιμάζεται για άνοιγμα και σε άλλες αγορές.

Στην Ελλάδα η Hellas Direct μεγαλώνει με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και βλέπει προοπτικές κερδοφόρας ανάπτυξης και στο digital (direct και aggregators), όπως και στα δίκτυα διαμεσολάβησης τα οποία εκσυγχρονίζονται και εξελίσσονται.

Στόχος για το 2024 είναι να συνεχίσει την πορεία της, να αυξήσει τον αριθμό των πελατών της καθώς και τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και την παραγωγή της. Παράλληλα στοχεύει στην αύξηση του αποτυπώματός της και στην ρουμανική αγορά, ενώ εξετάζει και την είσοδό της σε νέες αγορές.

Το 2023 βραβεύτηκε από τους Financial Times για 4η φορά ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη. Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρίας διαμορφώνεται στο 220%.

Η Hellas Direct ήταν αυτή που πρόσφερε πρώτη ασφάλεια με ακρίβεια ημέρας. Όταν η εταιρεία εισήλθε στην αγορά, ο κανόνας τότε στην ασφάλεια αυτοκινήτου ήταν 6μηνα ή ετήσια συμβόλαια. Και αυτό ήταν που οι κκ Πανταζής και Μάρκου ήθελαν να αλλάξουν. Και είπαν «Γιατί να είναι έτσι; Ας διαλέξει ο καταναλωτής ακριβώς πόσες ημέρες θέλει να διαρκέσει το συμβόλαιό του». Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ευελιξία και στον τρόπο που θέλει να ασφαλιστεί.

Επίσης η Hellas Direct εντείνει τις προσπάθειές της και στο μέτωπο της χρηματοδότησης των πελατών της, μέσα από τη συνεργασία της με τραπεζικά ιδρύματα. Ήδη έχει λανσάρει το wallet+ το οποίο μάλιστα χαίρει μεγάλη αποδοχής.

Το wallet+ είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Hellas Direct που δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να καλύψει, με δάνειο-χρηματοδότηση μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών, όλες τις ανάγκες του οχήματός του όπως τέλη κυκλοφορίας, αλλαγή ελαστικών, επισκευή εξωτερικής ζημιάς, επισκευή μηχανικής/ηλεκτρολογικής βλάβης, σέρβις αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Ασφαλιστική: Οι ζημιές το 2023, η πώληση του κτιρίου στη Συγγρού και τα νέα σχέδια

Ασφαλιστικές εταιρίες: Αύξηση παραγωγής σχεδόν 9% το 2023

Μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Keywords
Αναζητήσεις
hellas-direct-i-chrimatodotisi-ton-30-ekat-kai-i-eisodos-se-nees-agores.htm
Τυχαία Θέματα
Hellas Direct,€30