Sam Bankman-Fried: Ο πρώην μεγιστάνας των crypto κάνει συναλλαγές στη φυλακή με… ρύζι

Ο συνιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι αθώος παρά την ποινή των 25 χρόνων φυλάκισης για απάτη, σχεδιάζει να ασκήσει έφεση και κάνει συναλλαγές με εμπορεύματα – συγκεκριμένα με… σακούλες ρύζι.

Στην πρώτη του δια ζώσης συνέντευξη από τότε που φυλακίστηκε στο κέντρο κράτησης του Μπρούκλιν (MDC) τον Αύγουστο του 2023, ο πιο διάσημος κρατούμενος της Αμερικής συνομίλησε επί 75 λεπτά με τον συγγραφέα William Cohan

του Puck News.

Η διατροφή του πρώην CEO της FTX περιλαμβάνει vegan γεύματα που οι συγκρατούμενοί του θεωρούν ότι «μυρίζουν κυριολεκτικά σαν σκουπίδια». Ζει με φασόλια και ρύζι, με το τελευταίο να έχει «γίνει ένα από τα μέσα συναλλαγής μέσα στο MDC».

Μάλιστα, φέρεται να αστειεύτηκε για το πόσο καλύτερες είναι οι ευκαιρίες arbitrage στη φυλακή σε σύγκριση με την προηγούμενη ζωή του ως trader.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Bankman-Fried ήταν «αισθητά πιο αδύνατος», έχοντας χάσει 11 κιλά και ήταν «λιγότερο ανήσυχος», χωρίς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του.

Κοίταζε τον Cohan στα μάτια «σχεδόν όλη την ώρα» κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους – κάτι που «σπάνια έκανε» πριν – αλλά παραδέχτηκε ότι έχει «γίνει καλός στο να προσποιείται» και ότι είναι καλά.

Ο πρώην μεγιστάνας των crypto, γνωστός με τα αρχικά του SBF, είπε στην Puck ότι βρίσκεται σε τμήμα της φυλακής που στεγάζει κυρίως γυναίκες κρατούμενες, αλλά ο θάλαμός του είναι ένας μεγάλος χώρος με κουκέτες που φιλοξενεί 35 άνδρες. Ανέφερε ότι ίσως οι μισοί από αυτούς είχαν καταδικαστεί για φόνο αλλά συνεργάζονται με τις αρχές.

Δήλωσε ότι περνά τις ημέρες του στον θάλαμο με τους υπόλοιπους συγκρατούμενους, όπου υπάρχουν τέσσερις τηλεοράσεις αλλά ο ίδιος δεν παρακολουθεί πολύ. Χρησιμοποιεί ένα tablet χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, στο οποίο παίζει παιχνίδια.

Δεν ανησυχεί για την ασφάλειά του, αλλά δεν κοιμάται καλά καθώς οι άλλοι κρατούμενοι τον ξυπνούν για να τον ρωτήσουν για τα σακούλια με το ρύζι του, τα οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν για ανταλλαγές.

Συζητά με τον νέο του δικηγόρο «σχεδόν όλες τις καθημερινές για περίπου μία ώρα» και τα εγκεκριμένα συνταγογραφούμενα φάρμακά του τον βοηθούν να «σκέφτεται καθαρά», ανέφερε ο Cohan, που συνομίλησε μαζί του.

Ο συγγραφέας σημείωσε ότι ο Bankman-Fried «ακόμα δεν πιστεύει ότι διέπραξε κάποιο έγκλημα» και παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν αθώο συμμετέχοντα που δεν είχε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί επαρκώς με τους εισαγγελείς.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν παρέμενε στο τιμόνι της FTX, δεν θα είχε καταρρεύσει και θα γινόταν μια ακμάζουσα εταιρεία αξίας 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Bankman-Fried έχει ζητήσει να παραμείνει στη συγκεκριμένη φυλακή μέχρι να καταθέσει την έφεση του, η οποία αναμένεται τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμη:

Τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην Ιστορία: Οι πρωταγωνιστές και οι ποινές έως 150 χρόνια

Sam Bankman Fried: 25 χρόνια κάθειρξη στον έκπτωτο μεγιστάνα της κρυπτογράφησης

Οργή στη Νιγηρία για τον ισχυρισμό του CEO της Binance για δωροδοκία αξιωματούχων

Keywords
Αναζητήσεις
sam-bankman-fried-o-proin-megistanas-ton-crypto-kanei-synallages-sti-fylaki-me-ryzi.htm
Τυχαία Θέματα