Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Θα τελειώσει η υπομονή μας – Το εννοούμε πως θα έρθουμε νύχτα

17:02 6/9/2022 - Πηγή: Mononews

Σε υστερία κατά της Ελλάδας συνεχίζει να βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες επαναλαμβάνει τις απειλές του κατά της Αθήνας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με την φράση του «θα έρθουμε νύχτα ξαφνικά», ο Ερντογάν ανέφερε: Αυτό που περιγράφω δεν είναι φαντασίωση. Όταν λέμε ότι θα έρθουμε ξαφνικά νύχτα, αυτό που ανέφερα ήταν ότι

όταν φτάσει η ώρα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»

«Δεν είναι καλό σημάδι για την Ελλάδα να κάνει αυτά τα βήματα. Γιατί; Έχουν αυτά τα νησιά, έχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά, και αν συνεχιστούν οι παράνομες απειλές, θα τελειώσει η υπομονή μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Καφέροβιτς. «Και όταν το τέλος της υπομονής φτάσει, το τέλος της υπομονής είναι η λύτρωση. Από τη στιγμή που βλέπουμε τη λύτρωση, πιστεύω ότι η Ελλάδα το ξέρει. Μετά έρχεται η ώρα, γίνεται το απαραίτητο.»

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες οι απειλές

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Τόνισε, δε, ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές που φτάνουν και σε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές από μια χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα