Serie A: “Κουλούρια” στην Γένοβα, ήρωας του Βορρά ο Ραχμάνι

Τζένοα και Τορίνο αναμετρήθηκαν στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Serie A. Μετά από ένα αργό, έως και αδιάφορο παιχνίδι, οι 2 ομάδες έμειναν στο «0» σε ένα αποτέλεσμα που δεν συμφέρει καμία τους.

Στους 22 βαθμούς ανέβηκε η Τζένοα, που παραμένει στο μέσο της κατάταξης, χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις. Στους 28 βαθμούς ανέβηκςε η Τορίνο που παραμένει στο -2 από τις θέσεις που οδηγούν στην έξοδο στην Ευρώπη.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο

στο πρώτο 45λεπτο, με την Τζένοα να απειλεί πρώτη. Όμως, τόσο ο τερματοφύλακας Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς όσο και ο αμυντικός Μπουοντζόρνο θα αποτρέψουν το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν την παρουσία τους αισθητή προς το τέλος του ημιχρόνου, αλλά η κεφαλιά του Ζαπάτα  θα καταλήξει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι θα έχουν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να κάνουν κάτι παραπάνω. Οι αλλαγές των 2 προπονητών δεν θα αλλάξουν ιδιαίτερα τα πράγματα, η Τζένοα θα κάνει 2 ευκαιρίες στο τέλος με τον Σάβιτς να αντιδρά σωστά. Το 0-0 να παραμένει το τελικό αποτέλεσμα, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

Επόμενος αγώνας της Τζένοα θα είναι στο Σαλέρνο απέναντι στην τοπικήγ ομάδα (21/1, 19.00), ενώ η Τορίνο θα πρέπει να περιμένει μια επιπλέον εβδομάδα για να αγωνιστεί, ελέω ιταλικού Σούπερ Καπ, στην έδρα της Κάλιαρι (26/1, 21.45).

Τζένοα (Τζιλαρντίνο): Μαρτίνεθ, Ντε Βίντερ, Μπάνι, Βάσκεθ, Σαμπέλι, Μεσσίας (71’ Φρέντρουπ), Μπαντέλι (88′ Στρούτμαν), Μαλινόφσκι, Μάρτιν (82’ Χαπς), Ρετεγκί, Γκούντμουνσον

Τορίνο (Γιούριτς): Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τζίτζι (84’ Σαζόνοφ), Μπουοντζόρνο, Ροντρίγκεθ, Μπελανόβα, Ρίτσι, Ίλιτς, Λαζάρο (84’ Βοϊβόντα), Βλάσιτς (61’ Ταμέζε), Ζαπάτα (66’ Πελέγκρι), Σανάμπρια

Νάπολι και Σαλερνιτάνα αναμετρήθηκαν στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Serie A. Μετά από 4 συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, οι πρωταθλητές Ιταλίας ήθελαν να επανέλθουν στο δρόμο της νίκης απέναντι στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας. Τα κατάφεραν χάρη σε γκολ του Ρχμάνι στις καθυστερήσεις, επικράτησαν με 2-1 και συνέχισαν το αρνητικό σερί τους.

Στους 31 βαθμούς ανέβηκε η Νάπολι, που μπήκε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η πρωταθλήτρια, πλέον, στρέφεται στο ιταλικό Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί στο Ρίαντ. Στους 12 βαθμούς παραμένει η ουραγός Σαλερνιτάνα, που έφτασε πολύ κοντά σε έναν ανέλπιστο βαθμό απέναντι στην πρωταθλήτρια.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν συντηρητικά την αναμέτρηση με την Νάπολι να παίρνει την κατοχή της μπάλας χωρίς να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Οτσόα. Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα θα έρθει το γκολ για την ομάδα του Φίλιππο Ιντζάγκι. Ο Μπραντάριτς θα δώσει την μπάλα στον Καντρέβα, κι εκείνος με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής θα ανοίξει το σκορ για την Σαλερνιτάνα. Η Νάπολι, μετά την «ψυχρολουσία» θα αντιδράσει και στο τέλος του ημιχρόνου θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Σιμέονε θα κερδίσει πέναλτι από τον αρχηγό των φιλοξενούμενων τον Φάτσιο, όπως θα επιβεβαιωθεί και από το VAR. Ο Πολιτάνο θα αναλάβει την εκτέλεση και θα κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ναπολιτάνοι θα είναι η πιο επικίνδυνη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν θα απειλήσει ιδιαίτερα. Οι αλλαγές του κόουτς Ματσάρι δεν θα προσφέρουν πολλά στην ομάδα του και το 1-1 θα παραμείνει μέχρι το 96′. Τότε, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ραχμάνι θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και θα δώσει μια νίκη που χρειαζόταν η πρωταθλήτρια, βυθίζοντας παράλληλα την ομάδα του Φίλιππο Ιντζάγκι.

Επόμενος αγώνας της Νάπολι θα είναι στην Σαουδική Αραβία για τον ημιτελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ απέναντι στην Φιορεντίνα (18/1, 21.00), ενώ η Σαλερνιτάνα, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Serie A, θα αντιμετωπίσει στην έδρα της την Τζένοα (21/1, 19.00).

Νάπολι (Ματσάρι): Γκολίνι, Ντι Λορένζο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Ρούι, Καζούστ (77’ Ντέμε), Λομπότκα, Γκαετάνο (56’ Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (66’ Τσέρμπι), Σιμεόνε, Κβαρατσκέλια

Σαλερνιτάνα (Ιντζάγκι): Οτσόα, Γκιομπέρ (84′ Ντανίλιους), Λοβάτο, Φάτσιο, Σάμπια (91′ Μπρον), Λεγκόφσκι (66’ Πιερότζι), Μαρτετζάνι, Μπραντάριτς, Τσαούνα, Σίμι (92′ Ικουεμέσι), Καντρέβα

Keywords
Τυχαία Θέματα