Australian Open: Η υπεροχή της Σάκκαρη κόντρα σε Γιαπωνέζες (pic)

Τα ξημερώματα της Κυριακής (14/1) θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Australian Open η Μαρία Σάκκαρη, που θα αντιμετωπίσει την 29χρονη Γιαπωνέζα, αλλά και Νο92 στον κόσμο, Νάο Χιμπίνο, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη σε Grand Slam, μετά την περσινή διοργάνωση στη Μελβούρνη, όπου και έφτασε ως τον 3ο γύρο. Στα υπόλοιπα Major

της σεζόν η Σάκκαρη δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε, και γνώρισε τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς από την πρεμιέρα.

Με βάση την εικόνα της, όμως, στο United Cup, και την ανεβασμένη ψυχολογία της, η No8 του κόσμου πείθει με τις εμφανίσεις της πως μπορεί να κάνει κάτι αξιόλογο στην Αυστραλία, και το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει αύριο, απέναντι στη No92 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει την εν λόγω τενίστρια. Την έχει συναντήσει άλλη μία φορά στο WTA Tour, και μάλιστα για την ίδια διοργάνωση. Αμφότερες είχαν αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο του “Happy Slam” του 2020, και η Μαρία είχε επικρατήσει με 7-6(4), 6-4.

Γενικότερα, η παράδοση της Σάκκαρη κόντρα σε Γιαπωνέζες τενίστριες είναι ιδιαίτερα θετική. Από το 2016 ως σήμερα, η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχει παίξει 11 φορές με Γιαπωνέζες σε επίπεδο Tour, και έχει κερδίσει 7 φορές. Αν υπολογίσουμε και τα ματς εκτός Tour, έχει κερδίσει 10/16.

Κόντρα στη Ναόμι Οσάκα έχει πλούσια ιστορία η Σάκκαρη, με την οποία έχει παίξει 5 φορές μέχρι τώρα, και την έχει νικήσει 2 φορές. Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή την ώρα η Σάκκαρη μετράει τρεις διαδοχικές νίκες επί Γιαπωνέζων τενιστριών, και αύριο μπορεί να συνεχίσει το σερί.

The post Australian Open: Η υπεροχή της Σάκκαρη κόντρα σε Γιαπωνέζες (pic) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα