Από τον Παναθηναϊκό του «Γουέμπλεϊ», στον Ολυμπιακό της «OPAP Arena»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αναγεννάται από τις… στάχτες του 53 (!) ολόκληρα χρόνια μετά και βλέπει έναν δικό του σύλλογο να ετοιμάζεται να γράψει ιστορία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, από τον Αντωνιάδη στον Ελ Κααμπί, από τον Ερυθρό Αστέρα στην Άστον Βίλα και από το «Γουέμπλεϊ» στην «OPAP Arena».

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία και ιστορική

πρόκριση κόντρα στους «χωριάτες» και ετοιμάζει βαλίτσες για τον μεγάλο τελικό της 29ης Μαΐου, στην ΟΠΑΠ Αρένα της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου θα βρει απέναντί του την ιταλική Φιορεντίνα.

Οι πειραιώτες μισό αιώνα μετά παίρνουν τη σκυτάλη από τον Παναθηναϊκό και γίνονται η δεύτερη ελληνική ομάδα που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης με ευχή όλων να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο.

Ως άλλος Αντώνης Αντωνιάδης (είχε πετύχει τα 10 από τα 16 γκολ του Παναθηναϊκού στον δρόμο προς τον τελικό), ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί (με 10 από τα 18 συνολικά του Ολυμπιακού στο Conference League) παίρνει από το χέρι τους «ερυθρόλευκους» και τους οδηγεί στο… όνειρο.

Τη θέση του ηττημένου Ερυθρού Αστέρα στον ημιτελικό του 71’ παίρνει η Άστον Βίλα, ενώ το χορτάρι του εμβληματικού «Γουέμπλεϊ», αντικαθιστά αυτό της νεοσύστατης «OPAP Arena».

Το μείζον θέμα όμως είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει… ραντεβού με την ιστορία και την κορυφή της Ευρώπης για ακόμη μια φορά, ύστερα από τόσα πολλά χρόνια και μοναδικός στόχος τόσο αυτού όσο και του εκπροσώπου του, Ολυμπιακού, είναι να την κατακτήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκό, Γουέμπλεϊ, Ολυμπιακό, OPAP Arena,panathinaiko, goueblei, olybiako, OPAP Arena