Έκανε την έκπληξη η Νταρουσάφακα

Η Νταρουσάφακα εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή ημέρα της Μπασκόνια και με ηγέτη τον Τόνι Ντάγκλας πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη την τρίτη της νίκη στην Ευρωλίγκα με σκορ 80-75.

Η "Ντάτσκα" είχε εκτός μάχης τους Έβανς και Μπράουν, η Μπασκόνια τις γνωστές απουσίες (Γκρέιντζερ, Σενγκέλια, Γκαρίνο), όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει ούτε στην πρώτη (21-29), ούτε και στη δεύτερη περίοδο (45-47). Το πρόβλημα για τους Βάσκους ήταν ότι στην ανάπαυλα οι Ντιοπ και Πουαριέ είχαν από τρία φάουλ.

Στο δεύτερο μέρος ο Έρικ εκμεταλλεύτηκε τη φθορά της
Μπασκόνια, αλλά και την αστοχία των Βάσκων από μακριά. Οι παίκτες του Περάσοβιτς σούταραν 1/14 (!) τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και όταν η Νταρουσάφακα βρήκε ηγέτη στο πρόσωπο του Ντάγκλας, η πλάστιγγα έγειρε. Ο Αμερικανός πέτυχε 20 πόντους με 4/8 τρίποντα, γέμισε τη στατιστική του με 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Εξαιρετικός για τους νικητές ήταν και ο Έρικ με 18 πόντους (9/11 δίποντα, 5 ριμπάουντ).

Για την Μπασκόνια πάλεψε ο Φόγκτμαν (14π, 11ρ) και ο Τζάνινγκ (18π, 6/12 σουτ), αλλά οι Βάσκοι πλήρωσαν την πολύ κακή ημέρα του Βιλδόσα (5π με 0/7 σουτ) αλλά και των Χίλιαρντ - Σιλντς. Ντεμπούτο για τους ηττημένους έκανε ο Τζέιλεν Τζόοουνς, περνώντας απαρατήρητος.
Keywords
Τυχαία Θέματα