Λίβερπουλ-Τότεναμ 4-2: Μία ώρα ποδοσφαίρου… Κλοπ και 30 λεπτά άγχους (videos)

Η Λίβερπουλ φιλοξένησε στο «Άνφιλντ» για την 36η αγωνιστική της Premier League την Τότεναμ, σε ένα παιχνίδι όπου θα αποτελούσε… ταφόπλακα στα όνειρα οποίου το έχανε.

Οι «κόκκινοι» επέβαλαν από νωρίς τον δικό τους ρυθμό, πήγαν με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια (2-0), έφτασαν στην νίκη με τελικό σκορ (4-2) και κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανές τις ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες που τους απομένουν για κατάκτηση του τίτλου.

Από την άλλη, κατώτερη των περιστάσεων για 60 λεπτά εμφανίστηκε

η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου και παρά το γεγονός πως στο τέλος έβγαλε αντίδραση δεν τα κατάφερε και αποχαιρέτησε τις όποιες ελπίδες της απέμεναν για έξοδο στο ερχόμενο UEFA Champions League.

«Κόκκινη» κυριαρχία και προβάδισμα νίκης

Αρκετά συγκεντρωμένη και αποφασισμένη να πάρει τη νίκη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης με κοντινή κεφαλιά του Σαλάχ, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου βρήκε δεύτερο τέρμα με τον Ρόμπερτσονκαι έκανε αρκετά πιο απλά τα πράγματα για την ίδια εν όψει συνέχειας. Με 15 τελικές τελείωσαν το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, με μόλις μία η Τότεναμ, που φαίνεται πως δεν αναθάρρησε μετά την ήττα της Άστον Βίλα στο Μπράιτον, που… αναπτέρωσε τις ελπίδες της για κατάληψη της τέταρτης θέσης στο «νησί».

Έβγαλε αντίδραση, όμως άργησε η Τότεναμ

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε το δεύτερο για την Λίβερπουλ. Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ βρήκε τρίτο τέρμα στο 49ο λεπτό με τον Κόντι Χάκπο και εννέα λεπτά μετά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 με τον Έλιοτ. Στη συνέχεια, η Τότεναμ έβγαλε αντίδραση κατάφερε να μειώσει σε 4-2 χάρη σε γκολ των Ριτσάρλισον και Σον και έδωσε νέο ενδιαφέρον σε μια αναμέτρηση που μέχρι το 60o λεπτό έμοιαζε τελειωμένη για αυτήν. Μέχρι εκεί κράτησε η αντεπίθεση του συνόλου του Άγγελου Ποστέκογλου, το οποίο άργησε πάρα πολύ να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης και εν τέλει έμεινε με την… προσπάθεια.

Αυτήν ήταν η μόλις δεύτερη νίκη της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα τις τελευταίες έξι αγωνιστικές και πρώτη μετά τις 21/4 και την εκτός έδρας επικράτησή της απέναντι στη Φούλαμ (3-1). Από την άλλη, τις τέσσερεις σερί ήττες έφτασε η Τότεναμ, που αγνοεί την χαρή της νίκης από τις 7/4 και την αναμέτρηση με την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (64′ Γκόμεζ), ΜακΆλιστερ(75′ Χράβενμπερχ), Έντο (65′ Μπάιτσετις), Έλιοτ (83′ Σόμποσλαϊ), Σαλάχ, Χάκπο, Ντίαζ (75′ Νούνιεζ).

Τότεναμ: Βικάριο, Ρομέρο, Πόρο, Φαν ντε Φεν, Έμερσον (61′ Σκιπ), Μπισουμά, Σαρ (75′ Λο Σέλσο), Μπετανκούρ (61′ Μάντισον), Κουλουσέφσκι (61′ Ριτσάρλισον), Σον, Τζόνσον

Keywords
Τυχαία Θέματα