Μακάμπι-Παναθηναϊκός ΑKTOR 85-83: «Έπεσε» στο τελευταίο σουτ, παρά την ανατροπή των εφτά τελευταίων λεπτών (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μακάμπι (85-83) στο Game 3 των play offs της Euroleague και πλέον στο τέταρτο παιχνίδι, μόνο με νίκη και ισοφάριση σε 2-2 θα κρατήσει “ανοιχτό” τον δρόμο πρόκρισης για το φάιναλ φορ του Βερολίνου (26-28/5). Το τελευταίο άστοχο σουτ

3 πόντων του Κέντρικ Ναν δεν ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή του Παναθηναϊκού, γιατί έπαιξε με “λύσσα” σε άμυνα και επίθεση, στα 7 τελευταία λεπτά. Το τέταρτο παιχνίδι την Μ. Πέμπτη (2/5, 21:45, Novasports 4).

Η Μακάμπι είχε διάθεση και ορμή να “σαρώσει” τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο. Πίεσε στην άμυνα της, όσο πιο ασφυκτικά μπορούσε και στην κυκλοφορία της μπάλας από τους “πράσινους” με αποτέλεσμα να τους αναγκάσει να εκδηλώσουν βεβιασμένα και “κλειστά” σουτ. Η Μακάμπι είχε φθορά με φάουλ από την άμυνα της, αλλά ο Κάτας σε αυτό το στοιχείο στόχευε. Να σκόραρε ο Παναθηναϊκός, “ματώνοντας”… Ο Ναν δεν άρχισε θετικά το παιχνίδι στην επίθεση της ομάδας του και με τον Λεσόρ συνέβη το ίδιο. Η Μακάμπι με άμυνα match up “ζώνης κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και στην επίθεση, είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και αυτοματισμούς. Αποτέλεσμα ήταν το συν 12 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η είσοδος του Παπαπέτρου στο παιχνίδι και τα δυο τρίποντα του, έδωσαν “ανάσες” στην επίθεση του Παναθηναϊκού, αλλά η Μακάμπι πότε από την άμυνα της και πότε από την επίθεση, διατήρησε με ασφάλεια το προβάδισμα στο σκορ που έφτασε στους 15 πόντους και μείωσε μέχρι τους 9. Η Μακάμπι είχαν συνεχώς το μομέντουμ της αναμέτρησης, γιατί έπαιξαν καλύτερα και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Οι παίκτες του Κάτας, όπως και στο πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, απέδειξαν ότι οι συνεργασίες τους, παρά την απουσία του τραυματία Ουέιντ Μπάλντουιν, ήταν το “όπλο” τους στην επίθεση και σε συνδυασμό με τα επιθετικά ριμπάουντ, “πατούσαν” πολύ καλύτερα στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός δεν…ζήτησε το παιχνίδι στην 3η περίοδο, στην οποία η κατάσταση έγινε ακόμα πιο ευνοϊκή για την Μακάμπι. Συνεχής στόχευση η “τροφοδότηση” του Τζός Νίμπο που έφτασε τους 20 πόντους, στα πρώτα 26 λεπτά του αγώνα και ακόμα σε επιθέσεις εναντίον οργανωμένης άμυνας, λόγω της ταχύτατης κυκλοφορίας της μπάλας και της εναλλαγής θέσεων, συνέχισε την παραγωγή του σκορ. Αντίθετη εικόνα από τον Παναθηναϊκό. Ο Ναν ήταν μαζί με τον Παπαπέτρου, οι μοναδικοί διψήφιοι σκόρερ (12π.) ύστερα από 3 δεκάλεπτα.

Η άμυνα της Μακάμπι που “πόνεσε” στα δυο πρώτα ματς της Αθήνας από τον Κώστα Σλούκα, τον ανάγκασε σε 14 λεπτά συμμετοχής και μέχρι το 30′ να μην πετυχαίνει πόντο, ενώ είχε δυο ασίστ. Η Μακάμπι έφτασε έως το συν 17 και είχε βάλει τον Παναθηναϊκό στα “σχοινιά”.

Η ύστατη προσπάθεια των “πρασίνων” άρχισε στην 4η περίοδο, με αμυντική συνέπεια που δεν είχε, όμως και την απαιτούμενη διάρκεια. Παπαπέτρου και Ναν “μίλησαν” στην επίθεση, ο Λεσόρ έφτασε τους 10 πόντους και ο Παναθηναϊκός μείωσε μέχρι τους 6 πόντους (69-63).Ο Μπράουν, απόντος του Μπάλντουιν, πήρε πρωτοβουλίες και διατήρησε το προβάδισμα για την Μακάμπι, ενώ και πάλι με τον κορυφαίο, Νίμπο, μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, έχοντας διαφορά 9 πόντων. Ήταν δύσκολο για τον Παναθηναϊκό, σε αυτό το επίπεδο να μείωνε περισσότερο, γιατί κάθε καλή αμυντική προσπάθεια δεν συνοδευόταν με αποτελεσματική επίθεση. Και η Μακάμπι έβρισκε τις ευκαιρίες να συντηρεί “ανοιχτό” τον δρόμο για την δεύτερη νίκη της.

Στο 37′ η Μακάμπι προηγήθηκε 81-71, ο Παπαπέτρου με 3ποντο διαμόρφωσε το 81-74 και ο Ναν με επιθετικό κρεσέντο, μείωσε στον πόντο (83-82). Ο Λεσόρ με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 83-83 και ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε 2 αμυντικά ριμπάουντ και ένα τζαμπολ από τον Νίμπο, ενώ ο Γκράντ πήγε…άτσαλα πάνω στον Μπράουν στα 2”6 και του έκανε φάουλ. Δυο εύστοχες βολές και 85-83.

Ο Σλούκας για πρώτη φορά μετά το 2019, τελείωσε παιχνίδι της Euroleague, χωρίς να πετύχει πόντο και ενώ στο πρώτο ματς είχε πετύχει ρεκόρ σε ασίστ και στο δεύτερο, ρεκόρ πόντων στην ευρωπαϊκή καριέρα του.

Δεκάλεπτα: 23-11, 46-37, 67-56, 85-83

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα