Ο Ολυμπιακός όρισε την υπέρβαση

Η Άστον Βίλα (4η ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος) δεν είναι στην κατάσταση που βρισκόταν πριν δύο μήνες. Το έχει δείξει και στο πρωτάθλημα στα τελευταία ματς. Αυτό σε καμία περίπτωση δε μειώνει το μέγεθος της επιτυχίας των Πειραιωτών, να αφήσουν μια ομάδα που θα εκπροσωπεί του χρόνου την Αγγλία στο Champions League, εκτός τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε των Άγγλων

με συνολικό σκορ 6-2 στα δύο παιχνίδια. Είναι γεγονός ότι στο Μπέρμιγχαμ έβαλε τις βάσεις της υπέρβασης.

Η ελληνική ομάδα άφησε εκτός τελικού την 4η ομάδα της Premier League.

Την ομάδα με την 5η επίθεση στο αγγλικό πρωτάθλημα με 73 γκολ. Περισσότερα έχουν σημειώσει Άρσεναλ, Σίτι, Λίβερπουλ και Νιούκαστλ.

Την 4η ομάδα σε νίκες στο πρωτάθλημα με 20. Περισσότερες έχουν μόνο οι 3 πρώτοι της βαθμολογίας.

Την 9η ομάδα του πρωταθλήματος για τις αναμετρήσεις που κράτησε το μηδέν στην άμυνα (9).

Την 5η άμυνα του πρωταθλήματος με 53 γκολ παθητικό.

Την ομάδα που έχει στην ενδεκάδα της τον 4ο σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ και ποδοσφαιριστή που έχει τις περισσότερες ασίστ στην Premier League (12), τον Όλι Γουότκινς…

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την ομάδα που απέκτησε το καλοκαίρι τον Ντιαμπί έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Τον Πάου Τόρες στα στόπερ έναντι 33 εκατομμυρίων από τη Βιγιαρεάλ.

Την ομάδα που έχει τερματοφύλακα τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Εμιλιάνο Μαρτίνες και αμυντικό μέσο τον Ντόουγκλας Λουίς, με χρηματιστηριακή αξία 70 εκατομμυρίων.

Ο Ολυμπιακός έκανε τον εκπληκτικό εφέτος Μπέιλι των 10 γκολ και 9 ασίστ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να φαίνεται γήινος ποδοσφαιριστής. Στην πλευρά του Κίνι, που έχει ακούσει… ότι ακούγεται στη διάρκεια της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είχε κορυφαίο παίκτη του τον Ιμπόρα. Αυτός κι αν βαφτίστηκε… παλαίμαχος από τον πρώτο μήνα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό βασίλειο…

Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή με ξεκάθαρη φιλοσοφία στην άμυνα. Αυτό έβαλε στην ομάδα του από την πρώτη μέρα και πάνω σε αυτό δημιούργησε την υπέρβαση της σεζόν στην Ευρώπη.

Το κριτήριο της εξέδρας είναι αλάνθαστο όταν δεν έχει εξαιρέσεις. Στο Φάληρο το βράδυ της Πέμπτης ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε επίσημα ο πιο αγαπημένος προπονητής των οπαδών του Ολυμπιακού δίπλα στον καλό του φίλο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Όχι μόνο γιατί ο σύλλογος κάνει αγωνιστικές υπερβάσεις. Όχι μόνο γιατί προσπαθεί να κοιτάει στα μάτια τον αντίπαλο και όχι να του βάζει τρικλοποδιές. Μπήκε στο πολύ κλειστό κλαμπ των αγαπημένων του κόσμου για όσα πρεσβεύει με τη συμπεριφορά, τον τρόπο έκφρασης και στάσης του στα πράγματα.

Ο Μεντιλίμπαρ επανέλαβε μετά το παιχνίδι ότι το πίστευε πριν το πρώτο ματς. Το απέδειξε και στα δύο ματς. Ο Ισπανός είναι από τις περιπτώσεις των ποδοσφαιρικών… φιλοσόφων που δεν θα… μασήσουν να βγάλουν τον Αποστολόπουλο από το… πουθενά και να τον βάλουν στη θέση που αξίζει… Να έχει ρόλο και να μη θεωρείται άλλο ένα χαμένο στοίχημα πριν καν πάρει ευκαιρίες.

Όσα αφορούν την επόμενη μέρα, την επόμενη σεζόν, δεν είναι της ώρας. Προέχει για τον Ολυμπιακό ένας τελικός, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτού του τελικού δεδομένα οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν κάτι σπουδαίο. Πολύ σπουδαίο δεδομένης της εικόνας τους πριν προσγειωθεί στην Ελλάδα ο Μεντιλίμπαρ.

Δεδομένο είναι πάντως ότι πλέον δεν το πιστεύει μόνο ο Ισπανός, αλλά έχει εμπνεύσει εκατοντάδες-χιλιάδες ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα