ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2: Συγκίνηση, δάκρυα και φινάλε με «διπλό»

Σε ένα παιχνίδι χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Παναιτωλικός με γκολ των Καρέλη και Μπουζούκη πανηγύρισε την 3η σερί εκτός έδρας νίκη του – για πρώτη φορά στην ιστορία του – και ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγκίνηση και δάκρυα στην τελευταία μεγάλη παράσταση του Κώστα Γιαννούλη, τον οποίο αποθέωσε ο κόσμος του ΟΦΗ και οι αντίπαλοι.

Ανώτερος ο Παναιτωλικός, ΓΚΟΛΑΡΑ ο Καρέλης

Στην ομάδα του Αγρινίου ανήκε το πρώτο

45λεπτο στο Ηράκλειο, καθώς ήταν εκείνη που είχε τον απόλυτο έλεγχο τον κινήσεων και διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα που πήρε από πολύ νωρίς χάρη στο υπέροχο γκολ του Νίκου Καρέλη. Ο Παναιτωλικός λοιπόν άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με φοβερό σε εκτέλεση γκολ (γυριστό στου στην κίνηση) του Καρέλη, όμως δεν επαναπαύθηκε σε αυτό. Στο 9’ απείλησε ξανά με τον Χατζηθεοδωρίδη και στο 17’ άγγιξε το 0-2. Την ίδια στιγμή ο γηπεδούχος ΟΦΗ είχε κατά κύριο λόγο ανασταλτικό ρόλο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει και ως εκ τούτου έδειχνε ακίνδυνος για την εστία του Τσάβες.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Κρητικού ήρθε στο 33’, όταν πάτησαν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Ισέκα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού. Ο ΟΦΗ απείλησε για μία ακόμη φορά στο πρώτο ημίχρονο, στο 40ο λεπτό, με σουτ του Τοράλ, το οποίο πάντως εξουδετέρωσε ο Τσάβες. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο βρήκε την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να κυνηγά στο σκορ, σε ένα παιχνίδι πάντως που δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Δάκρυα και αποθέωση για τον Γιαννούλη, νικητής ο Παναιτωλικός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναιτωλικό, αφού βρήκε γκολ απ’ τα… αποδυτήρια. Στο πρώτο κιόλας λεπτό ο Θεοδωρίδης γύρισε τη μπάλα από αριστερά και ο Μπουζούκης με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 0-2 (δεν πανηγύρισε το γκολ), βάζοντας γερές βάσεις για την 3η διαδοχική εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Αγρινίου.

Η στιγμή του αγώνα, ωστόσο, ήρθε στο 57’, όταν ο Τραϊανός Δέλλας έκανε αλλαγή τον Κώστα Γιαννούλη. Ο αρχηγός του ΟΦΗ ξέσπασε σε δάκρυα, αφού ήταν η τελευταία μεγάλη παράσταση στην καριέρα του και το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» σηκώθηκε στο πόδι για να τον αποθεώσει, με ένα παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα.

Επιστρέφοντας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η αντίδραση του ΟΦΗ δεν άργησε να έρθει. Στο 65’ ο Τοράλ με καταπληκτική κάθετη μεταβίβαση, έβγαλε τετ α τετ τον Αποστολάκη με τον Τσάβες και ο νεαρός επιθετικός με δυνατό πλασέ, βρήκε δίχτυα, βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο ματς. Ο Παναιτωλικός απάντησε με μία καλή στιγμή στο 76’ με κεφαλιά του Ντουάρτε, όμως μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι. Ο ΟΦΗ παρά τη διάθεση που είχε, δεν κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης και ως εκ τούτου η ομάδα του Αγρινίου έφυγε με το «διπλό» και από την Κρήτη (3ο σερί για πρώτη φορά) και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Θεοδοσουλάκης (55′ Μαρινάκης), Θοράρινσον, Γιαννούλης (57′ Βούρος), Λουκάο, Γκλάζερ, Γκαγέγκος (57′ Μπάκιτς), Αποστολάκης (76′ Μοσκέρα), Τοράλ (76′ Νέιρα), Ριέρα, Ισέκα.
Στον πάγκο: Μπάουμαν, Χιμένεθ, Κουτεντάκης, Φελίπε Λουίζ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Λιάβας, Ντουάρτε, Τορεχόν, Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης, Φακούντο Πέρες, Ντουάρτε (71′ Νικολάου), Μπουζούκης (80′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (71′ Μπελεβώνης), Ντίαζ (71′ Λομόνακο).
Στον πάγκο: Στεργιάκης, Μπακάκης, Μάλης, Τσιγγάρας, Κοντούρης.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Γεώργιος Χριστοδούλου
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Keywords
Τυχαία Θέματα