Πούγγουρας: "Στο γήπεδο έχουμε μπει στην πεντάδα"

Με δηλώσεις του στο match programme του Παναθηναϊκού για το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο Αχιλλέας Πούγγουρας αναφέρθηκε στο ματς με τους Κρητικούς, στην προσπάθεια των Πράσινων στο πρωτάθλημα, αλλά και στην προσωπική του παρουσία στο Τριφύλλι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Πούγγουρα:

Τι περίμενες όταν ήρθες στον Παναθηναϊκό καιπώς
εν τέλει εξελίχθηκαν τα πράγματα;

«Ήξερα ότι έρχομαι σε μια από τις μεγάλεςομάδες της Ελλάδας. Τα πράγματα και οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα ή είχαακούσει ότι συνέβαινε πέρυσι είτε με τα οικονομικά είτε μέσα στα αποδυτήρια είτε στη λειτουργίατης ομάδας. Βρέθηκα σε μια οικογένεια, μπορώνα πω, και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαισε αυτή και δουλεύω κάθε μέρα με αυτό το τιμ.Ποδοσφαιρικά κανείς δεν περίμενε να ξεκινήσουμεέτσι. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι. Και αυτό δεν το λέωμόνο λόγω των καλών αποτελεσμάτων αλλά καιτης εικόνας που παρουσιάσαμε. Στο δεύτερο μισότης σεζόν τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε. Αυτό δεν σημαίνει κάτι βέβαια. Προσπαθούμε για το καλύτερο και θέλουμε να πετύχουμετο απόλυτο νικών έως το τέλος προκειμένου ναέχουμε ένα καλό φινάλε».

Είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου με τηνφετινή παρουσία;

«Ήταν δύσκολη και περίεργη σεζόν γιατί δενέκανα καθόλου προετοιμασία. Πρώτη φορά στηνκαριέρα μου βίωσα κάτι τέτοιο. Μέχρι τις αρχέςΑυγούστου δεν ήξερα τι θα κάνω και πού θασυνέχιζα την καριέρα μου. Πολύ γρήγορα, όμως,βρέθηκα να είμαι βασικό μέλος της ομάδας. Παρ’όλα αυτά δεν είμαι 100% ευχαριστημένος απότον εαυτό μου. Έχω να καταγράψω περισσότεραθετικά, αλλά είχα και λάθη, τα οποία προσπαθώ να τα βελτιώσω μέσα από τη δουλειά γιατί πιστεύωότι όσο δουλεύεις, ανταμείβεσαι. Του χρόνου θαέχω ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο, αφού θασυμμετάσχω στην προετοιμασία».

Σε πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι πιθανό ναφτάσεις τις 20 συμμετοχές. Ουσιαστικά ισοφαρίζεις το ρεκόρ καριέρας. Ποιον προσωπικό στόχοέχεις στο μυαλό σου για την επόμενη σεζόν;

«Για μένα να καταφέρω να βελτιωθώ. Για τηνομάδα να φτάσουμε όσο μπορούμε παραπάνω στοπρωτάθλημα και αν σκεφτούμε τα λάθη μας και ταδιορθώσουμε, τότε να φτάσουμε στην κατάκτησητου Κυπέλλου».

Έπαιξες ως στόπερ σε τετράδα και σε τριάδα,αλλά και δεξιός μπακ. Πού θεωρείς ότι αποδίδειςκαλύτερα;

«Μ’ αρέσει να παίζω και στα δύο συστήματα ωςστόπερ και προσπαθώ να μάθω την καλύτερηδυνατή λειτουργία και στα δύο. Από εκεί και πέραδεν με βοηθάει το στυλ παιχνιδιού μου να παίζωδεξιό μπακ».

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να βρείτε κίνητροσε παιχνίδια σαν αυτό με τον ΟΦΗ και μάλισταχωρίς κόσμο;

«Το κίνητρο τοβρίσκουμε γιατίκάθε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού θέλει ναβελτιωθεί ατομικάαλλά και να δείξειμέσα στην ομάδαότι μπορεί να προσφέρει. Συνολικάθέλουμε να βελτιώσουμε κάποιαστοιχεία αλλά καινα δοκιμάσουμε ορισμένα πράγματα ενόψει τηςνέας σεζόν».

Στο γήπεδο η ομάδα έχει ένα βαθμό περισσότερο από τον Άρη και είναι 5η. Θεωρείς ότι είναιαντιπροσωπευτική της εικόνας που εμφανίσατε,η θέση της ομάδας;

«Σίγουρα αυτό που έχουμε καταφέρει στο γήπεδοείναι σημαντικό. Είμαστε πάνω από τον Άρη σεκαθαρά αγωνιστικούς βαθμούς και για εμάς είναιπολύ βασικό να καταφέρουμε να κάνουμε τοαπόλυτο βαθμών έως το τέλος ώστε να έχουμετουλάχιστον στο μυαλό μας την ηθική ικανοποίησηότι εμείς στο γήπεδο έχουμε μπει στην πεντάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα