Σαν Σήμερα 12 Μαΐου «ο τελικός των κουρεμένων κεφαλιών»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, με την ελπίδα να φέρουν τύχη στην ομάδα τους, είχαν κουρέψει τα κεφάλια τους. Παρ’ όλα αυτά, ο Κριστόφ Βαζέχα, είχε άλλα σχέδια. Με ένα γκολ στο 13ο λεπτό του αγώνα, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με σκορ 1-0, κατακτώντας το 13ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία της ομάδας. Συγκεκριμένα ο Μαραγκός μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι

και ο Πολωνός επιθετικός πρόλαβε τους αντιπάλους του και με κεφαλιά την προώθησε στα δίχτυα.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να μείνει με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Κυριάκος Καραταϊδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέτρεψε τον Βαζέχα έξω από την περιοχή, αλλά ήταν ο τελευταίος παίκτης και έτσι πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 50’.

12.05.1993, ΟΑΚΑ, Μπίκας.

Γκολ: 13′ Βαζέχα.

Κόκκινη: 50′ Καραταϊδης.

Παναθηναϊκός (Ίβιτσα Όσιμ) : Βάντσικ, Αποστολάκης, Καπουράνης, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Ουζουνίδης, Αντωνίου, Βαζέχα (90′ Φρατζέσκος), Γ. Χ. Γεωργιάδης (89′ Δώνης), Μαραγκός.

Ολυμπιακός (Λιούμπισα Πέτροβιτς) : Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Μητσιμπόνας, Μαυρομάτης, Τσαλουχίδης, Λιτόφτσενκο (77′ Καραπιάλης), Τσιαντάκης, Προτάσοφ, Μπατίστα, Σαββίδης (73′ Βαϊτσης).

Keywords
Τυχαία Θέματα