Στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α

Πρώτα απ’ όλα το ετήσιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που σταθερά έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και συγκεντρώνει αθλητές από διάφορα σημεία της χώρας. Το διεξάγει αυτό το Σαββατοκύριακο 27 και 28/04, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «θα μετάσχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος». Στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο, προηγήθηκε σήμερα Παρασκευή 26/04 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2024. Διοργανώτρια εδώ ήταν η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να βοηθά στο τεχνικό κομμάτι.

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Παρά-Επιτραπέζιας αντισφαίρισης η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «διεξάγεται αύριο Σάββατο και την Κυριακή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την πάντα καλή συνεργασία και αμέριστη στήριξη της ΕΦΟΕπΑ. Όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα δώσουν και φέτος τη «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλητή και της πρωταθλήτριας Ελλάδος, με τα αουτσάιντερ να… παραμονεύουν.

Στις αίθουσες της ΕΦΟΕπΑ του ΣΕΦ, 79 αθλητές (63 άνδρες και 16 γυναίκες) από 15 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα θα αγωνιστούν στο απλό ανδρών και γυναικών, στα διπλά, καθώς και τα μικτά, με στόχο την κορυφή. Το hashtag του φετινού πανελληνίου πρωταθλήματος που χρησιμοποιείται από όλους είναι το #greekptt2024».

Όπως κάθε χρόνο οι κλάσεις είναι από την 1 έως την 11. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο στις 09:30 με τις κατηγορίες του απλού. Στη 1μμ θ’ αρχίσουν και οι αγώνες του διπλού και στα τελευταία ωράρια του Σαββάτου, γύρω στις 15:30, θα γίνουν και προημιτελικοί κατηγοριών. Την Κυριακή η έναρξη είναι στις 09:00 με τα διπλά και από τις 10:30 έως τις 14:00 περίπου θα γίνονται σταδιακά όλοι οι τελικοί.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ.

Στους Πανελλήνιους Αγώνες της χρονιάς για τους Αιμοκαθαιρόμενους και τους Μεταμοσχευμένους σχηματίστηκαν διάφορες ηλικιακές κατηγορίες κι όπου το επέτρεψαν οι συμμετοχές έγιναν και γκρουπ. Αθλητές που έχουν διακριθεί και στο εξωτερικό στις αντίστοιχες διοργανώσεις ήταν στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, ενώ πήραν μέρος και 4 γυναίκες.

Στους μεταμοσχευμένους 19-49 ετών πρώτευσε ο Αλέξανδρος Διακουμάκος, ενώ τη 2η θέση πήρε ο Γιάννης Παρασκευάς. Αμφότεροι ανήκουν στους Λέοντες.

Στους μεταμοσχευμένους 50-59 αναδείχτηκε νικητής ο Χρήστος Ξένος από τον Δρομέα νικώντας στον τελικό τον Κώστα Καλό από το ίδιο σωματείο. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Δ. Ανδρεάδης και ο Π. Λέτσιος επίσης από τον Δρομέα.

Στην κατηγορία 60-70+ πήρε την πρωτιά ο Γιάννης Αρκάς από τον Δρομέα. Δεύτερος στον ενιαίο όμιλο ήταν ο Α. Αναχουρλής από τον Φοίνικα και 3ος ο Π. Κακολύρης του Διαγόρα.

Στην κατηγορία Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων γυναικών αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας η Ε. Βαγιακάκου από τους Λέοντες. Στον ενιαίο όμιλο πήρε τη 2η θέση η Φ. Δουμουλιάκα από τον Δρομέα και την 3η η Α. Μπούσουλα του Άτλαντα.

Τέλος, στο διπλό Μεταμοσχευμένων ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Διακουμάκος/Παρασκευάς. Τη 2η θέση πήραν οι Ξένος/Αρκάς και την 3η οι Ανδρεάδης/Καλός.

Keywords
Τυχαία Θέματα