Ζανκτ Πάουλι – Όσναμπρουκ 3-1: Πάρτι ανόδου μετά από 13 χρόνια! (highlights)

Η ομάδα του Φάμπιαν Χούρτσελερ, χρειαζόταν απλά έναν πόντο στο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής, για να ακολουθήσει την Χόλσταϊν Κίελ, στα «σαλόνια», αφήνοντας την Φορτούνα Ντ. του Τζόλη, στην τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Τελικά, οι γηπεδούχοι έκαναν και το κάτι παραπάνω απέναντι στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, οπότε την τελευταία αγωνιστική μπορούν να σφραγίσουν και τον τίτλο, καθώς ανέβηκαν στην πρώτη θέση, έναν πόντο μπροστά από την Χόλσταϊν Κίελ.

Το πάρτι, είχε ξεκινήσει από νωρίς στις εξέδρες του Μίλερντορ και στο 7ο λεπτό, ο Αφολάγιαν σκόραρε

από κοντά μετά την πάσα του Ρίτσκα από αριστερά, δίνοντας το έναυσμα για να ανέβουν ακόμα πιο ψηλά τα ντεσιμπέλ.

Η Όσναμπρουκ, προσπάθησε στις αντεπιθέσεις, με τους Τέσε και Νίμαν στο α’, όμως η Ζ. Πάουλι, μπορούσε και άλλα γκολ, με τους Ρίτσκα, Σαάντ, Έγκεσταϊν, Χάρτελ και Μέτκαλφ.

Στο 58′, οι γηπεδούχοι, έκαναν το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Αφολάγιαν, μετά από πάσα του Ιρβάιν.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο σκόρερ των δύο πρώτων γκολ, έβγαλε τη σέντρα και ο κορυφαίος παίκτης της Ζανκτ Πάουλι φέτος, ο μέσος Χάρτελ, πέτυχε με το κεφάλι το 3-0, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Στις καθυστερήσεις, η Όσναμπρουκ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λόμπινγκερ από τον Ζβίγκαλα και ο Κελ, διαμόρφωσε το τελικό 3-1, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα Βάσιλ.

Οι φίλοι της Ζ. Πάουλι, παρά τις παραινέσεις των ανθρώπων του συλλόγου να μην εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους και έτσι με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, μπήκαν κατά εκατοντάδες στο γήπεδο και σήκωσαν στα χέρια τον προπονητή και αρχιτέκτονα της επιστροφής στα «σαλόνια», μετά από 13 ολόκληρες σεζόν.

Δεν αγωνίστηκε ο Σάλιακας λόγω τιμωρίας, στον πάγκο των φιλοξενούμενων έμεινε ο Ανδρούτσος.

Zανκτ Πάουλι (Χούρτσελερ): Βάσιλ – Βαλ, Σμιθ (72′ Νέμετ), Μετς – Μέτκαλφ, Χάρτελ (85′ Κέμλαϊν), Ιρβάιν, Ρίτσκα (57′ Ζβίγκαλα) – Αφολάγιαν (85′ Μπουχαλφά), Εγκεστάιν (84′ Άλμπερς), Σαάντ.
Όσναμπρουκ (Κόσινατ): Κουν – Αϊντίνι, Μπέερμαν, Βίμαν, Κλάινχανζλ – Γκνάαζε (87′ Ταλάμερ), Τέσε – Κόντεχ (67′ Γκόιγκινγκερ), Μακρίδης (80′ Κελ), Νίμαν (67′ Βουλφ) – Βριντ (80′ Λόμπινγκερ).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζανκτ Πάουλι – Όσναμπρουκ 3-1, Πάρτι,zankt paouli – osnabrouk 3-1, parti