Copy paste ήττα ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ – Τα λάθη του Κοτάρσκι και ο Εκόνγκ που «ντύθηκε» Κουλιεράκης

Ο ΠΑΟΚ απογοήτευσε με την εμφάνιση του στην OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ με την ήττα με 2-0 να έρχεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχασε πέρυσι, στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Ο

δικέφαλος του βορρά δεν μπορούσε να έχει και πολλές απαιτήσεις στο τέλος του ντέρμπι, όταν η πρώτη του τελική προς την εστία έγινε στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων έπειτα από σουτ του Ζοάν Σάστρε.

Αντιθέτως, το μόνο που έμενε να δούμε, ήταν ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ (χωρίς να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση) θα πάρει το τρίποντο απέναντι στους ασπρόμαυρους.

Copy paste ήττα ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ – Τα λάθη του Κοτάρσκι και ο Εκόνγκ που «ντύθηκε» Κουλιεράκης

Η νίκη για τους γηπεδούχους ήρθε μέσω δύο παιδικών λαθών από πλευράς ΠΑΟΚ, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους Ντομινίκ Κοτάρσκι και Τρόοστ Εκόνγκ.

Αρχικά, στο 17ο λεπτό, αρκούσε ένα λάθος γέμισμα από τον Κροάτη τερματοφύλακα, ούτως ώστε η ΑΕΚ να αντεπιτεθεί και να κάνει το 1-0 με σκόρερ τον Πινέδα, εκμεταλλευόμενη και το κενό που εμφανίστηκε εκείνη τη στιγμή στο δεξί άκρο της άμυνας των ασπρόμαυρων.

Σκυτάλη στα λάθη, πήρε στο 55ο λεπτό, ο Γουίλιαμ Τροστ Έκονγκ, ο οποίος έπαιξε με τη «φωτιά» και… κάηκε. Ο Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός προσπάθησε να δώσει πάσα στον Μεϊτέ, ωστόσο η πάσα δεν στέφθηκε με επιτυχία, διότι ο Πινέδα έκλεψε τη μπάλα.Ο Μεξικανός μοίρασε στον Σιμάνσκι κι αυτός με τη σειρά του στον Ελίασον, με τον Σουηδό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Αν ανατρέξει κανείς όμως και πάλι στις 30 Οκτωβρίου (!) του 2022, θα δει πως ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τρόπο… copy paste!

Τότε, η ΑΕΚ επικράτησε ξανά με 2-0 της ομάδας της Θεσσαλονίκης  χάρη στα γκολ των Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με το πρώτο τέρμα να προέρχεται από λάθος του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να χτίσει την επίθεση από τη δική του περιοχή.

Ειδικότερα, οι κιτρινόμαυροι πήραν κεφάλι στο σκορ όταν ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα ψηλά από τον Ντάντας έπειτα από λανθασμένη πάσα του Κρητικού σέντερ μπακ. Ο Ελίασον έκανε το γύρισμα στον Γκαρσία, ο οποίος με το δεξί εκτέλεσε τον Κοτάρσκι, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Την ίδια σεζόν όμως, στην ήττα των play off της Stoiximan Super League, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 4-0, σκορ το οποίο άνοιξε και πάλι με μια λανθασμένη εκτίμηση του Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Τότε, ο Κροάτης δεν απομάκρυνε την μπάλα και την έδωσε στον Σβαμπ, εκείνος την έχασε από την ασφυκτική πίεση του Γιόνσον. Ο Τσούμπερ το εκμεταλλεύτηκε και χωρίς πρόβλημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα