Αποδυτήρια: «Κοιμάστε» από τον Λουτσέσκου – Απορίες για Καρβαλιάλ

Αποδυτήρια με ενδιαφέρον. Κυρίως σε δύο στρατόπεδα. Αυτά των ηττημένων. Ο Ολυμπιακός και οι απορίες των παικτών για τον Κάρλος Καρβαλιάλ και το «κοιμάστε» του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Τα άκουσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και στην ανάπαυλα και στο τέλος της αναμέτρησης με τον Άρη. Δεν πήρε ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον… ύπνο του πρώτου μέρους, μήτε τη μηδενική σχεδόν αντίδραση στο δεύτερο μισό. Αυτό είδε από τους παίκτες του, αυτό τους περιέγραψε

σε υψηλούς τόνους. Δεν υπήρξε κάποια αντίδραση. Άπαντες άκουγαν σιωπηλά.

Στον Ολυμπιακό υπήρχε φυσικά όλο αυτό το αίσθημα της αδικίας από τις αποφάσεις του Σλοβάκου ρέφερι στην αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» στα αποδυτήρια πάντως δεν συζητούσαν μόνο αυτό. Ναι, μονοπώλησε όπως ήταν λογικό τις κουβέντες, αλλά υπήρχε και μπόλικος… Κάρλος Καρβαλιάλ. Η απουσία πλάνου και οι αλλαγές του Πορτογάλου σχολιάστηκαν. Όπως κάθε φορά που δεν έρχεται το αποτέλεσμα βέβαια.

Αποδυτήρια

Το χάος!

Θεωρητικά εμφανίστηκε για να βάλει τάξη. Οργάνωση. Νοικοκυριό. Εν τέλει 4 ματς στην Stoiximan Super League, 8 χαμένοι βαθμοί, αλλά κυρίως ένα ολάκερο μηδενικό στο γήπεδο. Η αλλαγή στο formation (από 4-4-2 σε 4-2-3-1) δεν άλλαξε την μοίρα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ σε έναν αγώνα που τακτικά και ψυχολογικά η ομάδα δεν φάνηκε αντάξια της περίστασης. Και στους δύο τομείς το βάρος πέφτει και στον Κάρλος Καρβαλιάλ που σε ένα μήνα καθημερινότητας στο Ρέντη ΔΕΝ έχει αφήσει ακόμη το στίγμα του.

Ύπνος…

To timing ιδανικό. 7 στα 7, total football και ο «αιώνιος» αντίπαλος χωρίς κόσμο και έχοντας το 0-2 στην Τρίπολη γίνει 3-2! Ο κόουτς, πιστός στη φετινή του συνήθεια! Δεν κατανοεί από ονόματα, επιμένει στη διαχείριση του ρόστερ. Μέσα ο Μούργκ αντί του «Ντέλια». Φτερό ο φουλ φορμαρισμένος Ντεσπόντοφ αντί του ανέτοιμου, Ζίβκοβιτς. Ξανά (και λογικά) φανέλα βασικού, ο Βιεϊρίνια! Δυστυχώς, αυτή την φορά δεν ήταν ούτε «Καραϊσκακης», μήτε Φρανκφούρτη! «Κοιμάστε. Καμία αντίδραση…», η ατάκα του Λουτσέσκου στην ανάπαυλα. Δυστυχώς, επαληθεύτηκε στην επανάληψη στο γήπεδο.

Extreme makeover!

Σάσα Ιλιτς! Ο άνθρωπος που ήρθε στο Περιστέρι και 2,5 μήνες μετά έχει αλλάξει πλήρως το αγωνιστικό status του Ατρόμητου. Η εσωστρέφεια και η αγωνιστική αμφισβήτηση έδωσαν τη θέση τους στην alegria, το γκολ, το αποτέλεσμα. 11 αγώνες, καμία ήττα (6 νίκες). 11 αγώνες, μόλις μία φορά η ομάδα έμεινε στο μηδέν (σ.σ.: Ολυμπιακός). 10 αγώνες στην Σούπερ Λιγκ και ο Ατρόμητος από το γκρουπ των μελλοθάνατων αγγίζει την 6η θέση (-1 από τον Αστέρα Τρίπολης). Τι άλλαξε; Ψυχολογία, μεθοδολογία ανάπτυξης, διάβασμα αντιπάλου. Το ρόστερ υπήρχε…

 Απουσία προόδου!

Ο ΟΦΗ είχε «αιχμαλωτιστεί» στην απουσία τακτικής ευελιξίας του Βάλντας Νταμπράουσκας και για αυτό προχώρησε στην επόμενη μέρα. Πέπε Μελ! Μόνο που η διαδικασία μετάβασης απαιτεί και τα ανάλογα υλικά. Είτε ποδοσφαιρικά, είτε τακτικά. Κοινώς, ο ΟΦΗ βαδίζει στα «χαμένα». Δίχως την ανάλογη κατανόηση, χωρίς το fitness level που αξιώνουν οι προπονήσεις του Ισπανού τεχνικού η ομάδα «βγάζει» μία… επικίνδυνη αδυναμία: 4 ματς, 1 κερδισμένος πόντος! Μόλις ένα γκολ και αυτό από τα 11 βήματα.

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα