Παναθηναϊκός: Έτσι πάει δίχως άγχος στον τελικό

Η σεζόν δεν θα έχει σε καμία περίπτωση το φινάλε που επιθυμούσε ο Παναθηναϊκός, αλλά ακόμη και έτσι τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι σημαντικά.

Το τελευταίο προφανώς είναι και εκείνο που μετρά περισσότερο, αφού ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με τον Άρη για έναν τίτλο. Ο κάτοχος του Κυπέλλου, μάλιστα, θα πάρει και το δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Επομένως,

ακόμη και εάν όλα πάνε στραβά στο πρωτάθλημα και κλείσει τη σεζόν τέταρτος, μπορεί να ρεφάρει. Μόνο που οι «πράσινοι» δεν θέλουν να κυλήσουν έτσι τα πράγματα.

Είναι πολύ βασικό για εκείνους να αναπτερωθεί το ηθικό τους και να μην πάνε στον τελικό με την πλάτη στον τοίχο. Γιατί τότε η πίεση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι στη βαθμολογία της Super League πάνω από τους Πειραιώτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ό,τι και εάν γίνει την επόμενη αγωνιστική, όποια και εάν είναι τα αποτελέσματα σε Τούμπα και «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το «τριφύλλι» με νίκη στη Λεωφόρο επί των Πειραιωτών βγαίνει στην Ευρώπη.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα σενάρια, όπως το να είναι αδιάφορο για τους «πράσινους» το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής. Εάν ο Παναθηναϊκός περάσει από τη Θεσσαλονίκη και ο Ολυμπιακός χάσει από την ΑΕΚ, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι δεδομένα τέταρτοι.

Κλείνοντας, αποτελεί ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστούν ο Φατίχ Τρίμ και οι παίκτες του μετά από αυτή τη μεγάλη διακοπή. Ωστόσο, ο στόχος είναι να βγει αντίδραση ώστε να μην πάει ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου να παίξει τα ρέστα του και για το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα