Αγοραστός για Λάρισα: «Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως «αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό», αναφερόμενος στη Νέα Σμύρνη Λάρισας και τον κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού

«Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό».

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός,

αναφερόμενος στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

«Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα», συμπλήρωσε, λέγοντας, παράλληλα, πως «υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν» αλλά και άλλοι που λένε ότι «ο κορονοϊός δεν μας πιάνει εμάς».

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Θεσσαλία

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κύρρηξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, γιατί βρέθηκαν κρούσματα κορονοϊού. Μάλιστα, τόνισε ότι ενισχύονται οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λάρισα, ενώ ορίζονται διαμεσολαβητές για τις κοινότητες των Ρομά, ώστε να εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα.

▶ Η ακτινογραφία των Ρομά στην Ελλάδα: Εκτεθειμένοι σε φτώχεια, ρατσισμό και κορονοϊό

Επίσης, είπε ότι έχουν γίνει 200 τεστ γύρω από την περιοχή και τα 20 θετικά κρούσματα θα οδηγηθούν σε καραντίνα σε ειδική δομή. Επιπλέον, πως σε ξενοδοχεία της περιοχής, θα μεταφερθούν οι ευπαθείς ομάδες της ευρύτερης περιοχής και ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του πλανόδιου εμπορίου σε όλη τη Θεσσαλία για 14 ημέρες, όπως είχε γίνει γνωστό και νωρίτερα. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι θα διενεργηθούν προληπτικοί έλεγχοι και σε Τύρναβο και Φάρσαλα, ενώ συνέστησε «σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας να παραμείνουν σπίτια τους».

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι «οι συμπολίτες μας Ρομά θα συνεχίζουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία».

Καταγγελία για τεστ εκτός πρωτοκόλλου

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας προχώρησε και σε μία καταγγελία ως προς τη διαδικασία των τεστ για κορονοϊό στην επίμαχη περιοχή.

Όπως εξήγησε στο onlarissa.gr, συνάδελφοί του που συμμετείχαν στη δειγματοληψία, του μετέφεραν πως η διαδικασία έγινε «χωρίς τήρηση πρωτοκόλλου, χωρίς παρουσία αστυνομίας και καθ’ υπόδειξη των ίδιων των Ρομά που τους κατεύθυναν σε συγκεκριμένες οικογένειες και κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία εκ των πραγμάτων δεν έχουν μεγάλη κοινωνική συναναστροφή».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, εκτίμησε πως υπό τις παραπάνω συνθήκες τα αποτελέσματα που αναμένονται δε θα δώσουν την ορθή εικόνα, ενώ το ζήτημα αναμένεται να μεταφερθεί αύριο σε κορυφαίο επίπεδο, σύμφωνα με το ίδιο τοπικό Μέσο.

Νωρίτερα, ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε στο iEidiseis πως «ολόκληρη η Λάρισα θα μπει σε καραντίνα, εάν διαπιστωθεί ότι ο κορονοϊός έχει εισχωρήσει στον ιστό της πόλης». 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα